Author Topic: Ljetni mercato 2012.  (Read 1395 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline curva sud

• 11 Burdisso in campo
Ljetni mercato 2012.
« on: February 02, 2012, 10:20:09 AM »
Eto, budući nam je sezona skoro pa propala, evo topica gdje možete pisati o rješenjima s kojima se po vama Roma može podići i uključiti u borbu za vrh. Kojih se igrača riješiti, koga dovesti, koje poteze unutar kluba povući?

Na brzinu od mene:

1) Zadržati De Rossija. Kako god to bilo, neka mu daju 10 milijuna eura, bolje njemu nego nekim 'zvijezdicama' koje za Romu zaboli ona stvar. Ako ode, bit će to praktički propast projekta u samom startu, ne moramo ni pisati koliki je idol navijačima i koliko nam je, u konačnici, bitan i u igračkom smislu.

2) U kadru ostaviti Steka, Heinzea, Osvalda, Pjanića, Gaga, Burdissa i Borinija. Naravno i Totti. To je prva kategorija igrača, tj. za mene oni 'najsigurniji'. Manje više su svi svojim igrama zaslužili povjerenje.

3) Ozbiljno razgovarati s Lamelom i Angelom, ajde i Bojanom. Svi imaju potencijal (iako za Bojana tvrdim da nikada neće uspjeti, u Romi sigurno ne), ali evidentno da imaju problema u glavi. Sumnjam da će sva trojica odjednom proigrati, no moramo pokušati 'spasiti' bar jednog, jer ako svi trojica propadnu, onda smo bome žestoko popušili. Znači, Bojan mi je tu najmanje siguran za uspjeh, a od Lamele se, mislim, može napraviti nešto i moramo dati sve od sebe da bar jednog pritisnemo da počne raditi ono za što je plaćen - igrati nogomet na visokoj razini.

4) Upitna kategorija za ostanak - Rosi, Greco, Cassetti, Kjaer, Lobont i Curci. Za golmane mi je manje više svejedno, mogu ostati obojica, možemo se riješiti jednoga, pa kao treće rješenje postaviti nekog od mladih. Kao šesto rješenje u veznom redu Greco može proći, on ima nekih dobrih strana, ali nedostaje mu inteligencije. Rosija bi ostavio kao back up, domaći je igrač, sinoć je protiv Cagliarija bio katastrofalan, ali ima određeni potencijal. Ako Rosija ostavimo, onda pustiti Cassettija. Kjaer je dosta kiksao, no mlad je, ima svojih kvaliteta i mislim da se njega još može 'spasiti'.

5) Riješiti se Cicinha, Taddeija, Perrotte, Simplicija, ali i Juana. Imamo 3 stara stopera, a Kjaer se zasad ne pokazuje pouzdanim. Burdisso ne smije otići, on je starosjedioc i igrač za primjer drugima, Heinze je ove sezone naš najbolji branič, stoga je po meni najbolje pustiti Juana.

6) Promovirati svoja dva mlada igrača. Po čemu je Nego ili neki klinac od 17 godina iz Rivera bolji od naših Caprarija, Vivianija ili nekog trećeg? Imamo momčad koja je najbolja u Primaveri, koja Milana razbije 8:2 u dvije utakmice, vrijeme je da dvojica budu u kadru. Ne moraju dobivati puno šanse, ali bolje da na terenu kiksaju oni zbog svoje mladosti, nego Simplicio ili Perrotta zbog svojeg neznanja i nemoći.

Znači, ako ostanu igrači pod brojevima 1 i 2, to je ukupno 9 imena. Ako 'spasimo' jednog od trojca Angel-Lamela-Bojan, to je 10 imena. Pretpostavimo ostanak obojice golmana, Rosija i Kjaera, to je 14 igrača. I, na kraju, dvojica promoviranih juniora - to je ukupno 16 igrača.

Od tih 16, trojica su golmana, što znači da nam treba barem 6-7 novih igrača.

Evo tko bi po ovom ostao:

Golmani - Stek, Curci, Lobont

Desni bek - Rosi

Stoperi - Burdisso, Kjaer, Heinze

Lijevi bek -

Veza - De Rossi, Pjanić, Gago, Viviani (?)

Napad - Totti, Osvaldo, Borini, Lamela, Caprari (?)

Znači, treba nam prvi desni bek, prvi lijevi bek (alternativu ćemo već naći), stoper i to mogućnosti da bude barem 2. stoper po kvaliteti, bar trojica veznjaka (jedno jako ime, jedno u rangu Gaga i jedan solidan back up) i jedan odlični napadač, tj. po mogućnosti krilni napadač.

Tu sei nata grande, e grande hai da restŕ.

Offline Romanista

• dbk power
  • Global Moderator
    • Email
Re: Ljetni mercato 2012.
« Reply #1 on: February 02, 2012, 10:29:30 AM »
pogodio si u slovo sve sto ja zelim rec. bas u slovo.

golmani- tu je sve u redu
lijevi bocni-dovest nekoga pa da angel bude zamjena
desni-prezivjet cu jos jednu sezonu s rosijem i cassettijem
stoperi- dovest jos jednog mladog stopera

veza-3 igraca imamo, cim jedan ne moze igrat zbog ozlijede/supenzije/neceg treceg, mi kiksamo. znaci jos minimalno jedno jako ime treba dovest tu.

napad-takoder jedno jako ime i po mogucnost da to bude krilni napadac.

ono s desnim bocnim sam rekao da cu prezivjet jos jednu sezonu s ona 2 igraca,ali samo u slucaju da se dovedu na ostale pozicije pa ako se ne bude imalo za desnog bocnog,nema veze. znaci jedan lijevi,jedan stoper,jedan vezni i jedan napadac. zelim rec da nam ta pozicija desnog bocnog nije najnuznija za zakrpat.

izgleda da je moja velika zelja jos od proslog mercata (lucho gonzalez) otisao u porto

Offline Bojan

« Reply #2 on: February 02, 2012, 10:43:38 AM »
DR - Gregory van der Wiel
MC - Niko Kranjčar

Offline curva sud

• 11 Burdisso in campo
« Reply #3 on: February 02, 2012, 10:44:49 AM »
Ne mogu sad govoriti o konkretnim imenima, jer kad tako razmišljamo, onda svaki igrač bude neki potencijal ili 'zvijezda', a što se mene tiče neka dođe i netko iz Cagliarija na posudbu ako će na terenu ostavljati svoj maksimum... Jebe mi se kako se zove, je li 'wunderkind' ili nije, Thiago Ribeiro nam je jučer zabio dva komada o kakvima Bojan i Lamela mogu sanjati.

Ali ajde, malo ću se igrati, na brzinu što mi padne napamet:

Desni bek - Isla, Ćorluka

Lijevi bek - Jordi Alba, Filipe Luis (Atletico M.),

Stoper - Rami, Dede (Brazil)

Veza - Fernando (Porto), Tiote, Montolivo, Iličić, Kučka, Constant, Ramirez (Bologna), Lass Diarra, Eriksen, Medel (Sevilla), M'Villa, Thiago Alcantara...

Napad - tu nemam ideja

Eto, to su imena koja bi manje-više odgovarala ovom sustavu igre. Dosta je zeznuto naći igrača za sustav koji LE forsira, konkretno od napadača mi je kroz glavu prošao jedino Nilmar, a i muči nas taj Osvaldo... Čovjek je zabio 7 golova, ali je li igrač zbog kojeg ne bi trebalo krenuti u lov po Torresa ili sličnu klasu? Da se razumijemo, ismijavam i sam Nanda zbog partija u Chelseaju i nisam uopće njegov fan, ali činjenica da čovjek nije zaboravio igrati nogomet i da bi takva kupovina odjeknula više nego da tu lovu potrošimo na trojicu koja će napraviti ravno 0.

Uglavnom, mislim da je Isla odlično rješenje desno, no može komotno i Ćorluka proći. Lijevo bi Jordija Albu iz Valencije, odličan igrač. Stoper nam treba netko tko zna s loptom, znalac u stilu Mexesa koji može povući s loptom, koji ne paničari i ne dodaje samo u jednu stranu kao Kjaer.

U Vezi bi prvenstveno razbijača, to je Tiote ili Fernando. Smatram da možemo igrati s razbijačem, De Rossijem i Pjanićem; uostalom ne bi bilo puno razlike od De Rossija, Pjanića i Gaga, koji je odličan, premda je fizički puno slabiji od Tiotea/Fernanda, a nije da su mu tehnika i pasovi bolji od njihovih... Možda i suprotno.
Dakle, Tiote/Fernando iza, ispred De Rossi i Pjanić. Gago odličan back up.

Druga kupovina bi bila igrač a la Montolivo ili Iličić, a treći može biti bilotko. Neka bude i Pazienza, samo da odradi svoj posao na pravi način.
« Last Edit: February 02, 2012, 10:51:06 AM by curva sud »

Offline DiFuturo16

• Email
« Reply #4 on: February 02, 2012, 11:55:13 AM »
livi bek -marcel schmelzer,  aly cissokho,
desni- more isla ako je dogovoren ili se da dogovorit
stoper - vincent kompany ( mislim da je stvoren za talijanski nogomet, jak kao engleski al malo sporijeg ritma) ili samba koji se bez problema moze rijesit, ili eventualno amorebieta fernando...

veza - fernando, m'villa, tiote, montolivo, banega, k.asamoah,

navala- podolski, llorente, falcao, demba ba....

kad bi mogao ja birat - schmelzer, kompany (samba) fernando(ili k.asamoah) banega ( ili montolivo) falcao( podolski) ili llorente (demba ba)

tako da bi dogodine izisli - stek - isla, kompany (samba),burdisso, schmelzer  - ddr, fernando(gago),banega( pjanke)-  totti (lamela) - osvaldo(falcao) podolski (llorente) ...

za tih 6 igraca bi nam trebalo 90ak milja eura, sto dio namaknemo prodajom :)
malo preambiciozno al schmelzera se da dovest za 12m , kompanija bi pustili mozda za 15, a ako ne samba koji je odlican bi mogao otic za sicu, cak mislim da je free agent na kraju sezone, isla za 10...
fernanda iz porta za 12-15, banega bi bio dostupan za 15ak :)))
podolski takodjer za 12-15... svi oni nisu neostvarivi, i llorentea za 15 milja bez puno muke.. a ako ne demba ba se da uhvatit za 12ak milja....
a falcao ovako pokusat pa malo opipat situaciju :)))  :flag:

Offline DiFuturo16

• Email
« Reply #5 on: February 02, 2012, 11:58:49 AM »
borrusia ima vec zamjenu za schmelzera, kompany se bori stalno sa suspenzijama debilnog FA, samba iz blackburna jedva ceka otic, pisalo se da ce i ove zime al su ga zadrzali da pokusaju ostat u ligi neoivsno za gibitak par milja...
fenrando iz porta bi vjerojatno zelio okusat se u jacoj ligi, banega s valenciom nemoze dalje od 3,mjesta, podolski u kolnu  :xD:, a i llorente da se okusa u jacem klubu :) :transparent_roma2:

Offline MEXES

• Th 1950
    • Email
« Reply #6 on: February 02, 2012, 02:21:35 PM »
curva -potpis na oba posta ,imamo skroz isto mišljenje  ;)

Offline JD

« Reply #7 on: February 02, 2012, 06:24:57 PM »
pretjerujete sa tim spanjolcima, ocito da im ne lezi italijanska liga... ja bi volio u Romi vidjeti Lassa Diarru, to je strasan igrac, pravi onaj "engine" kako pise na FIFI :D this player can run for days...

najveci problem nam je odbrana, tu sigurno fale 2 dobra igraca mozda i 3 ali eto... napad je ok, ali fali zavrsnica, nemamo igraca koji ce zabiti 9 od 10 sansi niti realno imamo lovu da kupujemo takve ali eto bilo je ljetos price da ce doci onaj Rosi iz villareala...

Offline AvladoS

• ...As Roma per sempre...
« Reply #8 on: February 02, 2012, 07:15:40 PM »
DiFuturo mislim da je to malo preambiciozno.. jer sigurno da Llorentea nebi pustili za 15milja, nema teorije,.. njegova tržišna vrijednost je 20 milja a prošle sezone su za njega odbili i 30..  također Kompany, njegova tržišna vrijednost je 25milja, a čovjek je kapetan najbogatijeg kluba svijeta.. tako da nema nikakve šanse da dođe, uostalom 25 mu je godina a već je jedan od najjačih stopera svijeta, nisu ga ludi pustiti...
po meni za nas realna igračka imena koja možemo dovest su sljedeća:
golmani: apsolutno zadovoljan, stek je odličan vratar a i curci je više nego dobra zamjena.. samo je pitanje hoće li prihvatiti da mu najbolje godine prolaze sjedeći na klupi...
desno: isla odlčno rješenje, ako ne onda forsirati rossija maksimalno jer on ima odlične fizičke predispozicije i ako ga istrpimo mislim da bi kroz par sezona mogao iskočiti..
lijevo: već spomenuti jordi alba, stvarno odličan igrač i po meni 1.rješenje.. alternativa balzareti, bez obzira na 30god 2-3 sezone nam može biti jači dio momčadi..
stoperi: bakary kone iz lyona, igrač fantastičan u zračnim duelima a nije trom.. plus samo mu je 23god.. onda također 23-godišnjak, već povezivan s nama, portov nicolas otamendi.. toga će sigurno neki klub iz samog europskog vrha dovesti kroz par godina, osim ako ih ne preduhitrimo.. i najiskusniji, 2metra visoki brede hangeland... mislim da s njim nebi imali konkurenciju, čovjek je jednostavno rečeno zvijer...
sredina: jedan pittbull, razbijač.. a za mene uži krug čine lass diarra, fernando iz porta, jack rodwel i gary medel... bilo koji od ove četvorice bi bio idealan za tu poziciju... a de rossiju, pjaniću i gagu bi još priključio jednog veznjaka koji bi se rotirao s njima tako da ako je jedan ozlijeđen uvijek imamo kvalitetnu zamjenu.. tu mi najviše zvone ever banega, kranjčar i bešiktašev zaboravljeni manuel fernandes...
napad: mislim da smo tu s totijem, osvaldom, borinijem, lamelom, i bojanom (?) dobro pokriveni ali ipak bi valjalo nadodati jedno baš jako pojačanje što bi po meni apsolutni bio fantastični darren bent ili već spominjani llorente, sve ovisi kolko bi za njih tražili..
sveukupno, redom prioriteti bi po meni bili: lass, jordi alba, hangeland, bent, isla... za ovu petoricu bi po tržišnoj vrijednosti morali izdvojiti ukupno 63.5milijuna (15, 6, 11, 21, 10.5), a imali bi momčad koja bi se bez problema upustila u borbu na scudetto..

Offline curva sud

• 11 Burdisso in campo
« Reply #9 on: February 02, 2012, 10:02:27 PM »
Zanimljiva razmišljanja, dobar post... Samo, Englez (Bent) u Italiji? Teško.
Hange je dobar, samo isto upitno je li stoper za naš sustav igre :/

Što se mene tiče, primarno lijevi bek. Netko je napisao da se pokazalo kako Španjolci ne mogu u Italiji; ne slažem se s time na temelju Angela i Bojana. Problem je u njima, ne u nacionalnosti (kod Engleza u calciu je, imho, već druga priča).
Jordi je fantastičan igrač, to je najbitnije.

Desni bek može ako je dogovoren Isla ili ako uzmemo polivalentnog Ćorluku; neko treće rješenja nam ne treba, tj. slažem se s @romanistom da se možemo još krpati na toj poziciji s Rosijem i Cassettijem ili Cicinhom.

Stoper je primaran. Po mogućnosti brz, okretan, da zna s loptom. Npr., Hummels je idealan, ali naravno da nema šanse da on dođe. No, poanta je da takav tip stopera trebamo.

Jaki veznjak, i to pitbull, jest nužan. Pa jebemu, svi imaju takve igrače, samo mi nikako da ne shvatimo da nam je to možda i najveća boljka.
Rekao sam da želim  Fernanda ili Tioteta, ako se dovede nekoga od njih, vjerojatno malo nerealno zvuči i kupovina Montoliva ili Iličića... Malo sam se tu zaletio; zato ću biti zadovoljan ako dovedemo nekog igrača 'ranga Gago' na posudbu i igrača 'ranga Pazienza' za siću ili također na posudbu.

Napadač je po meni imperativ. Jednostavno, nemamo dobar napad. Totti ima određeni limit koliko god ga voljeli, Bojan je kurac, Borini (trenutno) nije igrač za 15-20 golova po sezoni i spreman konstantno briljirati, a i Osvaldo se još mora dokazati (7 golova nije dovoljno).
Dakle, ja bi krilnog napadača, nikakvog sidruna poput Llorentea (makar je odličan igrač)... Kao što rekoh, na pamet mi pada jedino Nilmar, netko je još spomenuo i Rossija...
« Last Edit: February 02, 2012, 10:05:04 PM by curva sud »

Offline romaomorte

• Email
« Reply #10 on: February 02, 2012, 11:35:49 PM »
sve me ovo podsjeća na FK Sledeća sezona ili na hajduka. Kad mam skinu sankcije pokazat cemo svima.meno nije nikako jasno da je juve bio u serie b i prije nas ce osvojit scudeto, to mi nikako ne ide u glavu.nije da imaju moćne igrače, ali to su pravi igraci (ili velika vecina njih) za seriu a, a ne ove španjolske pićkice. Nama je jedini izbor trebao biti anceloti na početku sezone i sa njim ni puno drukčiji mercato bio jer čovik razumi seriu a. Ovaj ce vjerojatno uspjeti u španjolskoj, porrigalu, eventualno engleskoj ako ne bude pizdio ko wenger aliu serie a on nema sta trazit dok ne promjeni način razmišljanja i ne počne mešto prilagodavati ovoj filozofiji nogometa
La Roma in Vantaggio

Offline DiFuturo16

• Email
« Reply #11 on: February 03, 2012, 03:10:35 AM »
ja bi radije sambu ako vec ne kompanya, i za livog beka bi radije schmelzera nego albu...

Offline usijana glava

« Reply #12 on: February 03, 2012, 02:19:55 PM »
neka Di Benedetto odriješi novačnik i izdvoji sumu za Maria Gomeza,najboljega napadača na svijetu u ovom momentu, a od ostalih bi doveo Kolo Turea i dobar mi je ovaj japanac, njihov kapetan repke Makoto Hasebe za vezni red, kao nasljednik Nakate u Romi. evo njih troje i još 3 talijana iz Serie A, a držao bih oko i na slovencu Timu Matavžu iz PSV-a, koji je odličan mladi napadač, ja kažem, on bi bio pojačanje pred svima pred nosom jer uskore će postati užareno, pola klubova će ga željeti imati
« Last Edit: February 03, 2012, 02:21:27 PM by usijana glava »

Online Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
« Reply #13 on: February 03, 2012, 03:03:13 PM »
Bojim se da neki ne shvacaju da Roma, koliko god financijski jaka bila, ne moze uzeti prvog strijelca Bayerna, kapetana Manchester Citya ili bilo kojeg engleza, tipa Benta.

Za nas je vrh ponude Montolivo, eventualno Tiote, Fernando, Diarra i slicni igraci.

Offline DiFuturo16

• Email
« Reply #14 on: February 03, 2012, 03:35:12 PM »
taj matavž je odlican, bice borbe za njega u godinu-dvi koje slijede .)