Eto, budući nam je sezona skoro pa propala, evo topica gdje možete pisati o rješenjima s kojima se po vama Roma može podići i uključiti u borbu za vrh. Kojih se igrača riješiti, koga dovesti, koje poteze unutar kluba povući?
Na brzinu od mene:
1) Zadržati De Rossija. Kako god to bilo, neka mu daju 10 milijuna eura, bolje njemu nego nekim 'zvijezdicama' koje za Romu zaboli ona stvar. Ako ode, bit će to praktički propast projekta u samom startu, ne moramo ni pisati koliki je idol navijačima i koliko nam je, u konačnici, bitan i u igračkom smislu.
2) U kadru ostaviti Steka, Heinzea, Osvalda, Pjanića, Gaga, Burdissa i Borinija. Naravno i Totti. To je prva kategorija igrača, tj. za mene oni 'najsigurniji'. Manje više su svi svojim igrama zaslužili povjerenje.
3) Ozbiljno razgovarati s Lamelom i Angelom, ajde i Bojanom. Svi imaju potencijal (iako za Bojana tvrdim da nikada neće uspjeti, u Romi sigurno ne), ali evidentno da imaju problema u glavi. Sumnjam da će sva trojica odjednom proigrati, no moramo pokušati 'spasiti' bar jednog, jer ako svi trojica propadnu, onda smo bome žestoko popušili. Znači, Bojan mi je tu najmanje siguran za uspjeh, a od Lamele se, mislim, može napraviti nešto i moramo dati sve od sebe da bar jednog pritisnemo da počne raditi ono za što je plaćen - igrati nogomet na visokoj razini.
4) Upitna kategorija za ostanak - Rosi, Greco, Cassetti, Kjaer, Lobont i Curci. Za golmane mi je manje više svejedno, mogu ostati obojica, možemo se riješiti jednoga, pa kao treće rješenje postaviti nekog od mladih. Kao šesto rješenje u veznom redu Greco može proći, on ima nekih dobrih strana, ali nedostaje mu inteligencije. Rosija bi ostavio kao back up, domaći je igrač, sinoć je protiv Cagliarija bio katastrofalan, ali ima određeni potencijal. Ako Rosija ostavimo, onda pustiti Cassettija. Kjaer je dosta kiksao, no mlad je, ima svojih kvaliteta i mislim da se njega još može 'spasiti'.
5) Riješiti se Cicinha, Taddeija, Perrotte, Simplicija, ali i Juana. Imamo 3 stara stopera, a Kjaer se zasad ne pokazuje pouzdanim. Burdisso ne smije otići, on je starosjedioc i igrač za primjer drugima, Heinze je ove sezone naš najbolji branič, stoga je po meni najbolje pustiti Juana.
6) Promovirati svoja dva mlada igrača. Po čemu je Nego ili neki klinac od 17 godina iz Rivera bolji od naših Caprarija, Vivianija ili nekog trećeg? Imamo momčad koja je najbolja u Primaveri, koja Milana razbije 8:2 u dvije utakmice, vrijeme je da dvojica budu u kadru. Ne moraju dobivati puno šanse, ali bolje da na terenu kiksaju oni zbog svoje mladosti, nego Simplicio ili Perrotta zbog svojeg neznanja i nemoći.
Znači, ako ostanu igrači pod brojevima 1 i 2, to je ukupno 9 imena. Ako 'spasimo' jednog od trojca Angel-Lamela-Bojan, to je 10 imena. Pretpostavimo ostanak obojice golmana, Rosija i Kjaera, to je 14 igrača. I, na kraju, dvojica promoviranih juniora - to je ukupno 16 igrača.
Od tih 16, trojica su golmana, što znači da nam treba barem 6-7 novih igrača.
Evo tko bi po ovom ostao:
Golmani - Stek, Curci, Lobont
Desni bek - Rosi
Stoperi - Burdisso, Kjaer, Heinze
Lijevi bek -
Veza - De Rossi, Pjanić, Gago, Viviani (?)
Napad - Totti, Osvaldo, Borini, Lamela, Caprari (?)
Znači, treba nam prvi desni bek, prvi lijevi bek (alternativu ćemo već naći), stoper i to mogućnosti da bude barem 2. stoper po kvaliteti, bar trojica veznjaka (jedno jako ime, jedno u rangu Gaga i jedan solidan back up) i jedan odlični napadač, tj. po mogućnosti krilni napadač.