Author Topic: *VAZNO* OSNIVANJE UDRUGE NAVIJACA  (Read 4697 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mesihovina

• Email
Re: *VAZNO* OSNIVANJE UDRUGE NAVIJACA
« Reply #30 on: December 06, 2009, 08:03:51 PM »
ja sam za što se tiče ići na utakmice to nisam 100 posto siguran ali sam 100000 posto za udrugu

Offline Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
« Reply #31 on: December 06, 2009, 09:34:19 PM »
Vazno je da imate volju za clanstvom.

Placanjem clanarine necete platiti odlazak na utakmice, nego ce se dobiti clanska iskaznica,nekakvi rekviziti itd.,cekajte da se curva sud javi.

Zato svi nasi clanovi iz BiH mogu biti uclanjeni u udrugu te na taj nacin doprinjeti radu nje, odlazak na utakmice NIJE uvijek za clanstvo u udruzi.

Offline InvisibleMan

• Nevidljivi čovik
  • Totti je bog.
    • Email
« Reply #32 on: December 06, 2009, 09:58:23 PM »
Ja sam definitivno za osnivanje udruge i bilo je  vrime da se uradi nešto u vezi toga!!! Članarinu mi nije problem plaćati dok nisan siguran za ići na utakmice. Jednom u polusezoni sigurno mogu ali da je to nedjelja jer radim od ponediljka do subote tako da bi teško dobija slobodno. Fora bi bila da se udruga osnuje pa da po kvartu šećem sa iskaznicom oko vrata. :xD:

Offline AvladoS

• ...As Roma per sempre...
« Reply #33 on: December 07, 2009, 01:38:55 AM »
 ja sam također apsolutno za osnivanje udruge....što se tiče utakmica mislim da ću to biti u mogućnosti za otprilike 2god, ali sam spreman plaćati članarinu za rad udruge..samo se nadam da bi ta članarina išla sigurnim putem i stizala na pravu adresu....uz to, volio bih da budemo u mogućnosti kao udruga dobivati popuste na Romine artikle i da imamo članske iskaznice uz ime i prezime....da ne duljim, uglavom se apsolutno slažem s idejom o udruzi, i ako među vama ima par punoljetnih osoba koje bi to omogućile, naše članstvo i mjesečna članarina je najmanje što možemo učiniti......FORZA ROMA 
 :romaflag: :roma_transparent: :romaflag: :roma_transparent:

Offline Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
« Reply #34 on: December 07, 2009, 09:55:18 AM »
Ako se pitate ''sta ce nam udruga'',evo vam  jedan  post star godinu dana.

Pozdrav od Romanista iz Slovenije.

Vidim, da se zanimate za osnivanje svoje udruge. Vaše pravo je vrlo slično našem, skoro isto. Stvar nije teška, ispunite papire i ostale birokratske formalnosti. Naša udruga postoji več 2 godine i od tad često odlazimo na utakmice Rome po Italiji.

A što se tiče priznanja sa strane Rome, morali bi se prijaviti kod UTR - Unione Tifosi Romanisti. Al tamo je relativno skupa članarina, osobito za malene klubove. Mi smo u prošloj sezoni imali 26 članova, a to je bilo premalo (premalo novca) za članarinu UTR. Moralo bi nas biti barem 50, da bi nam se isplatilo (financijski).
Članstvo kod UTR izgleda tako, da bi vi imali osigurane 2 sezonske karte za Olimpico, na prvoj tekmi u Rimu bi išli na večeru sa jednim od igrača + nekom iz kluba. Kod UTR bi dobivali i karte za utakmice po Italiji i Europi i tako dalje. Stvar nije loša, al morali bi imeti dovoljno veliku grupu.

Da se vratim još malo na naš Klub. Članarina na sezonu kod nas je 20€ i s tim novcem + novcem od donatora u prošle dve godine izradili smo svoje kapice, šalove, a ove godine planiramo izradnju majica i bannera za utakmice. Koliko nam ostaje, to potrošimo za koji roštilj ili subvencioniramo put za članove u Rim, Udine, Milano, Firenze i tako dalje. To vam je odgovor na pitanje "Što će nam udruga".

@Romanista
Za sjedište udruge ne treba vam kafić. Samo da je adresa, može od nekog od vas.

To bi bilo sve sa moje strane.

FORZA ROMA SEMPRE !

lp,
ASR_SLO

Offline Romanista

• dbk power
  • Global Moderator
    • Email
« Reply #35 on: December 07, 2009, 03:12:13 PM »
ja mislim da nas ima sad vec sigurno 15ak aktivnih koji su za osnivanje udruge, a neke koji nisu aktivni na forumu cu ja osobno kontaktirat

Offline roc_giallorosso

• Aero Planino
  • DAJE ROMA
    • Email
« Reply #36 on: December 07, 2009, 07:49:06 PM »
Gledajte ljudi, još jednom.

Mislim da je glupo vaditi se za novce, jer niti novce treba dati u roku pet dana, niti će vam itko dolaziti s nekakvim razbijačima da date godišnju članarinu. :lol:
Sve je stvar volje, nitko mi ne može reći da u roku 2,3,4 mjeseca ne može skupiti 150-200kn, nitko mi ne može reći da se ne može odreći bezveznih 'samo da pratim' listića po 10,20kn, kutije cigareta, kava ili ostalih sitnica na koje svakodnevno trošite novce i novce...

Već sam rekao, ni moja situacija nije idealna. Štoviše, u godinama sam kada moram razmišljati i napraviti nešto po pitanju osamostaljenja, sam se izboriti za nešto. Kažem, sad radim jedan posao, svakodnevno se dižući u 7 ujutro, ne bi li zaradio nešto za predstojeće blagdane, te si usput stavio poneki novac sa strane, da mi se ne desi da nemam ni kune kad ekipa odlazi na Basel i Lazio.

I ja pušim kutiju dnevno za 20kn, popijem kavu, dvije, kladim se redovito. Ono, ako bi se ovo realizirao, sigurno da ne bi bez problema 'pljunuo' iz džepa potrebni iznos, već bi se bar na neki period trebao odreći nečega na što stalno trošim lovu.

Nije bitno može li netko u Veronu u petom mjesecu, nemojmo samo, molim vas, razmišljati da se Udruga osniva zbog Verone. Ta Verona bi, ajmo reći, mogla biti neki prvi cilj.
Ali, hoću reći, Udruga bi bila ono što bismo imali, nešto što bi s vremenom, nadam se, postalo ozbiljno i privlačilo one koji simpatiziraju Romu, a u Hrvatskoj ih je više nego što mislimo.
Mislim, glupo je da se netko ne želi učlaniti, jer ne može u Veronu ili ne može u Italiju sljedećih bar godinu, dvije. Ne brinite, niti ne mislimo s vašim novcima platiti put nas 7, 12 ili 18 na neku utakmicu, svatko bi dobio nešto, radili bismo rekvizite, šalove, ma svašta...

Ovo nije nekakva 'fix ideja' nekolicine nas, već isključivo želja da pokrenemo nešto, da okupimo sve one kojima je Roma u srcu. Poštujte bar naš trud, evo ja se već sad ovim i prijašnjim postovima trudim, živciram, gubim vrijeme da bi vas potaknuo... vaš 'posao' bit će 150 ili 200kn godišnje članarine, posao nas 3, 5 ili 7 bit će također taj novac, ali i sav trud i gubljenje vlastitog vremena da bismo napravili rekvizite, da bismo registrirali Udrugu, da bismo kontaktirali i 'spojili' ljude, probali srediti autoprijevoznika, karte, itd... u konačnici, kad bi ovo sve uspjelo, vaš posao za Veronu ili bilokoju drugu utakmicu bit će uplatiti potreban iznos, mi ćemo morati napraviti isto, ali i 'usput' preuzeti organizaciju, srediti karte, hrpu toga...

Kažem, poštujte bar to i budite konkretniji. Radije recite 'neću', nego 'ne znam'. Nemojte trošiti i svoje i naše vrijeme, zbunjivati nas i ostavljati u nedoumici, jer nitko to ne voli.

Molim još jednom sve članove foruma koji namjerno ili nenamjerno ignoriraju ovaj topic, da se jave, izjasne, predlože ideje, bilošto...

Također, bez brige, ako bismo išli raditi Udrugu, sigurno da bismo se svi prvo našli, upoznali, dogovorili... ako mogu drugi, možemo i mi! :icon_ok:
 :magica:

definitivno za. ALI stvarno se nadam da ovo nece ostat na riječima i cijenim tvoj trud da potakneš nešto.

istina,ako se ovo pokrene,moglo bi biti nešto od toga. kao prvo,ljudi ce skuziti da se nest ozbiljno pokrenulo,bit ce sve vise zainteresiranih.
drugo,u jednom "malom" Sisku ima priličan broj ljudi koji simpatiziraju Romu. a kolika je tek Hrvatska?!  ;)

u svakom slucaju sam ZA ovo :)
GRAZIE ROMA

Offline Romanista

• dbk power
  • Global Moderator
    • Email
« Reply #37 on: December 07, 2009, 08:02:21 PM »
curva sud, jesi dobio PM?

Offline curva sud

• 11 Burdisso in campo
  • Global Moderator
« Reply #38 on: December 07, 2009, 08:07:00 PM »
curva sud, jesi dobio PM?

Jesam.

Odgovorit ću ovdje - mislim da je najbolje da pričekamo još neko vrijeme, ionako sad stižu praznici i blagdani. Ne, nemoj misliti da mi se neda ili da sam izgubio volju, ali ništa nam ovih 20-ak dana neće značiti. A tko zna, budu li svi širili priču okolo, možda se javi još pokoja osoba. Svatko nam je bitan, bolje da nas je 8 nego 7, ako me razumiješ.

Čekam i Delvecchija da se javi, mislim da će biti zadovoljan vašim interesom. On je ok i pametan momak, sigurno je da bi bio od velike pomoći.

Apeliram i na Slovence da, ako čitaju, pruže još neki savjet, javljajte se svi, sa što više ideja... zasad ide ok, ti romanista prouči ta stručna pitanja, svatko neka animira ljude kojima je Roma draga i koji bi bili 'ZA', neovisno jesu li na forumima ili ne...

S prvim mjesecom mogli bi krenuti u realizaciju, uz ozbiljan pristup svih zainteresiranih, a i nas samih 'organizatora', mislim da bi do kraja siječnja mogli imati AS Roma Croatia FAN CLUB. :)  :icon_ok:

Offline Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
« Reply #39 on: December 07, 2009, 08:07:43 PM »
Ako ja nisam nesto krivo shvatio, potencijalni clanovi udruge su:

curva sud
romanista
batigol
gujdas
el_rey
mexes
torca
rom@.m.v.
shile
mesihovina
InvisibleMan
crazyRomanista
roc
delvecchio
jax

Dakle 15 clanova su amo rec sigurni

Siguran sam da mozemo za pocetak skupit barem trideset ljudi,jer ima mnogo clanova koji jos misle da je forum propao,a i mnogih koji i ne znaju za ovu inicijativu.

Za 2-3 godine,imali bi preko 100 ljudi,siguran sam.  :piwo_roma:

Offline Romanista

• dbk power
  • Global Moderator
    • Email
« Reply #40 on: December 07, 2009, 08:14:45 PM »
eto, ja cu proucit ova pravna sranja  u roku tjedan dana

BTW
imam ja jos 3 romanista sa strane koji bi se mogli uclanit

bitno je samo da nas par(mislim da nas treba 3) odemo predat te papire i osnujemo udrugu, poslije toga ce se lako ljudi pridruzit kako ko oce svojom voljom

Offline Romanista

• dbk power
  • Global Moderator
    • Email
« Reply #41 on: December 07, 2009, 08:15:58 PM »
ljudi sta je s DMGom?

vec sam prilicno zabrinut Oo

Offline Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
« Reply #42 on: December 07, 2009, 08:17:36 PM »
dmg je nestao,kontaktirao sam ga prije par mjeseci,nema vremena za nista,barem je tako rekao,valjda ce se vratiti kad to nitko ne bude ocekivao  8-)

Inace,po torcinim pricama,Dino Rađa je veliki Romanista tako da bi ako ovo sve uspije,mogli proglasit pocasnim clanom,bila bi to lijepa promocija.  8-)

Offline Vlado_ASR

« Reply #43 on: December 07, 2009, 08:20:46 PM »
Nema ni Vuje odavno, sta je sa njim?  :D

Offline Romanista

• dbk power
  • Global Moderator
    • Email
« Reply #44 on: December 07, 2009, 08:21:19 PM »
Uzela ga Cibalia