Sigurno nam treba offtopic chat, nevezan za Romu, da valjamo gluposti, da se clanovi malo zblize, kolko je to moguce preko neta... Treba radit na novim clanovima, kad dodje neka novajlija, pricat s njim, upoznat ga, da se osjeca ugodno na forumu, i samim time znas da nece nestat za dva dana...
I o Romi se ne moze puno pricat... Forum je najaktivniji u vrijeme utakmica, ponekad izmedju utakmica iskrsne neka vijest o kojoj se moze napisat koja stranica, ali uglavnom forum umre izmedju utakmica...
Iako je ovo forum vezan iskljucivo za Romu, trebali bi pokretat neke rasprave o politickim zbivanjima, nekim zanimljivostima, svjetskim pitanjima ko sto je sad svinjska gripa, da forum bude aktivan i izmedju utakmica...
Tako da ljudima postane navika ustat se, palit kompjuter, i na forum... I da forum posjete vise puta na dan, ne samo jednom, ili nijednom...
Na jednom forumu niknuse dvije teme: "Svinjska gripa" i "Vjerujete li u Boga?" i u dva dana napisase preko 15 stranica u svakoj temi, a forum nema veze s tim temama...
Neki ljudi vole forumske igre, kao sto tu ima ona "Sto mislite o igracu iznad" iako je zamrla vec duze vrijeme...
Treba neke konkretne akcije da bi se aktivirali postojeci, i doveli i zadrzali novi clanovi...
Na drugim forumima su palili neki kvizovi, pa ne bi bilo lose kad bi sastavili kviz o poznavanju Rome ili nogometa opcenito, da vidimo tko je najveci znalac

Nije losa stvar Kladionicarska liga i "Vrucih 25" s cro-managera, ali to je aktivniji forum od ovoga pa ne znam bi li islo da to uvedemo...
Onaj bezimeni forum spomenut gore je aktivan jer je ljudima postala navika svaki dan na forum, vidit sta ima, i sta god treba, traze pomoc na tom forumu... To bi trebalo postic i ovdje, samo pitanje je kako?
Ali prije svega nam treba dobra reklama foruma, jer sam siguran da ovo nisu svi romanisti u hrvatskoj ili hrvati romanisti opcenito. Treba se reklamirat gdje god moze pa makar te reklame vidio neki interist, milanist, juventino... Po meni, oni najbolje probude forum i pokrenu rasprave

Treba pokrenut rasprave u vezi HNL-a, LP, Eurolige, Serie A opcenito, ali i drugih liga... Kao sto se otvaraju teme i raspravlja o utakmicama Rome, tako treba otvarat teme i raspravljat o nekim derbijima kao sto je jucerasnji El Classico... Treba komentirat stvari kao sto je Liverpoolovo ispadanje iz LP, komentirat jesenjske prvake, Ancelotijevo snalazenje u Chelseau, europske transfere, treba iznosit svoje misljenje o svakoj temi, tek tada ce forum zivnut...
Ovo su samo primjeri, ima dosta stvari o kojima se da razgovarat...
Ovo sam smislio u ranim jutarnjim satima pa ne znam ima li tu sta pametno, to vi prosudite