Author Topic: BIH-PORTUGAL  (Read 1279 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
Re: BIH-PORTUGAL
« Reply #15 on: December 01, 2009, 06:15:52 PM »
Ne zelim sad upadat u neke velike rasprave o podrijetlu,ali je valjda jasno kao dan da su velika vecina muslimana u BiH zapravo hrvati koji su presli na Islam prije nekoliko stotina godina.

Po meni BiH nikad nije niti trebala nastat,al sta je tu je,to se ne moze tako odrzat,prevelika je netrpeljivost između naroda.

Offline Lupi

• Glavni kritičar na forumu
« Reply #16 on: December 02, 2009, 08:56:01 PM »
Opa,ovo je nesto novo za mene, meni su propagirali da smo nastali od srba,svasta se ovdje nauci...

Sta su hrvati bili prije nego sto su postali hrvati?

Ili mozda mislis da su hrvati najstariji narod u evropi,stariji cak i od baska?

Hoces da kazes,da narod koji danas zivi na podrucju hrvatske i sebe naziva hrvatima vuce podrjetlo iz perzije.To jest da su njihovi preci dosli iz perzije na podrucje danasnje hrvatske i iz raznih okolnosti prihvatili katolicizam i stvorili nacinalnost hrvat.

Pa i ovi sto danas zive u italiji su bili nekad plavi ko skandinavci,pa se pomjesase sa afrikancima pa ispadose ovakvi kakvi jesu danas,pa stvorise rimsko carstvo pa porobise pola svijeta,pa dovedose sebi i zena i robova i vojnika iz citavog svijeta,isto tako turci ovdje vladase 500 godina,pa uzese mnogo zena odavde ,sto milom sto silom,pa te zene  rodise mnogo djece...za 500 godina se mnoge generacije stvorise,kontas? Pa onda ta djeca dobise svoju djecu i tako se siri carstvo i vjera..
Jedini nacin da izbjegnemo greske, je steci iskustvo.
Jedini nacin da steknemo iskustvo, je ciniti greske.

Offline Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
« Reply #17 on: December 02, 2009, 09:02:43 PM »
Sam si trazio da ti odgovorim,pa sam ti odgovorio,znao sam da ces povuc ovu temu i nebi bilo dobro da natavimo o njoj.

Offline Gujdas

• Sotonsko prase
    • Email
« Reply #18 on: December 02, 2009, 09:32:23 PM »
Evo samo da kažem, ja uvijek navijam za bilo koju susjednu državu. Ne, nisam za povratak jugoslavije ili neko takvo sranje, nego se osjećam bliskijim s balkancem (svi znate na kakav mentalitet mislim, ne kromanjonski, nego pravi originalni zajebantski balkanski). U ovim kvalifikacijama sam navijao i za BiH, i za Srbiju, i za Crnu Goru, pa čak i za Slovence. I uvijek ću navijati (naravno, ako ne igraju protiv Hrvatske).

Usput Lupi, vidio sam da si napisao da jedan od razloga zašto nisi navijao za Hrvatsku na EP je bio zbog igre. Ti izgleda nisi gledao utakmice protiv Poljske i Njemačke kada je repka odigrala jedne od najboljih utakmica. Naravno, možda ti cijeniš neke druge stvari u igri, to je stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja.
Sveopće sranje, po selima klanje.

Offline Lupi

• Glavni kritičar na forumu
« Reply #19 on: December 02, 2009, 11:19:03 PM »
Posted by: Jax
Insert Quote   
Sam si trazio da ti odgovorim,pa sam ti odgovorio,znao sam da ces povuc ovu temu i nebi bilo dobro da natavimo o njoj.

Zasto ne,bas je zanimljivo...mozes prebaciti u neki dio ne vezan za sport..pa da raspravljamo o svemu mimo nogometa..svako ima misljenje svoje i zato i postoje rasprave...moram ti odgovoriti jer nisi upoznat s nekim cinjenicama...

Bosna je bila drzava i prije dolaska osmanlija tj.turaka i bila je u vecim okvirima nego danas..imas povelju kulina bana sa durovnikom iz 1189 ako se ne varam...

Narodi koji je tada zivjeli  u bosni zvali su se Bosnjani i mali su i svoje pismo...

Vecina tog stanovnistva su bili kriscani, a ne hrvati kako ti kazes,velika je razlika izmedju narodnosti i nacionalnosti..

Pored kriscana koji su pripadali raznim crkvama:rimokatolicka,crkva bosne srebrne i jos neke bili su tu i bogumili,heretici-ljudi koji su bili ateisti nisu pripadali nikakvim religijama..
99% takvih je preslo na islam dolaskom turaka jer su mogli bolje prosperirati u zivotu...jos nesto veoma bitno veliki broj poznatih crkava i manastira po bih i srbiji je napravljen za vrijeme turaka..dakle bilo je dozvoljeno propagirati i drugu vjeru, ti objekti i danas postoje..
Da,naravno ima i onog sto si ti govorio da su i kriscani prelazili na islam...

Razlog postojanaj Crkve bosne srebrne je zbog nezadovoljstva stanovnistva u bosni odnosom rimokatolicke crkve prema istim..

Iz svega ovoga kao i onog predthodnog, da se zakljuciti kako su nastali muslimani u bih,jer reci da su muslimani  zapravo hrvati koji su presli na islam, je isto kao kad bi ja rekao da su hrvati u bih turci katolicke vjeroispovjesti...turci koji su presli na katolicanstvo...

Ovo da  su vasi preci dosli iz perzije tvrde vasi geneticari i noviji historicari,ne ja..

Tamo gdje se uvijek ratovalo ,tamo je najvise izmjesanog stanovnistva,nacija ,rasa,vjera,tamo je najveca izmjesanost genetska i zbog toga ljudi sa ovih prostora su najtalentovaniji za sve...
Vjerujem da u nama ferceraju geni iz citave planete..tamo gdje su ljudi najmanje izmjesani npr.svedska norveka itd..tamo su ljudi manje talentovani...bolje reci fali im lucidnost,imaginacija il lukavstvo,koje ljudi sa ovih prostora posjeduju,zbog stoljetnog nagona za prezivljavanjem uteskim uslovima....

Naucnici tvrde da svaki 250 stanovnik nase planete ima gen Dzingis Kana u sebi...

Posted by: Gujdas
Insert Quote
Evo samo da kažem, ja uvijek navijam za bilo koju susjednu državu. Ne, nisam za povratak jugoslavije ili neko takvo sranje, nego se osjećam bliskijim s balkancem (svi znate na kakav mentalitet mislim, ne kromanjonski, nego pravi originalni zajebantski balkanski). U ovim kvalifikacijama sam navijao i za BiH, i za Srbiju, i za Crnu Goru, pa čak i za Slovence. I uvijek ću navijati (naravno, ako ne igraju protiv Hrvatske).

Usput Lupi, vidio sam da si napisao da jedan od razloga zašto nisi navijao za Hrvatsku na EP je bio zbog igre. Ti izgleda nisi gledao utakmice protiv Poljske i Njemačke kada je repka odigrala jedne od najboljih utakmica. Naravno, možda ti cijeniš neke druge stvari u igri, to je stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja.

Nisi me shvatio rekao sam da nisam navijao u tekmi proitiv turske, a ne na E.P.

Ja kad gledam prvenstva uvijek prvo simpatisam one slabije,egzoticne drzave i one koje igraju lijepo,nisam nikad fiksiran za jednudrzavu i to ide od tekme do tekme dok ne poispadaju..ako sam danas navijao za A necu sutra kada igra protiv B itd..

Gledao sam i protiv njemacke i protiv austrije,protiv poljske nisam jer je sve vec bilo rjeseno a i nisu poljaci nesto privlacni za gledanje...mislim da ste lose igrali protiv austrije,protiv svaba vam se poklopilo neke stvari, isto kao nama protiv Belgije..Glavni razlog je ipak biliceva losa taktika po meni, ne dovoljan iskoristen kapacitet mogucnosti koji je imao  i njegovo ne priznavanje slabosti...Isti slucaj kao sa Spaletijem,pobjedi se ,ma dobro je, a ovamo milon stvari ne valja dok sve ne ode u propast.. 

Ovdje se najmanje radi o tome da ja nekom prigovaram zasto je navijao za portugal,to je van svake pameti...Ja sam onaj klip postavio onako cisto i zzajebancije ,da se malo nasmijemo,cak nisam nista komentarisao vezano za tu tekmu...
Jedini nacin da izbjegnemo greske, je steci iskustvo.
Jedini nacin da steknemo iskustvo, je ciniti greske.

Offline Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
« Reply #20 on: December 02, 2009, 11:30:20 PM »
@Lupi:moze se rasprava nastavit u ovome topicu,sumnjam da ce biti rasprava o ovoj utakmici jos.

Pazi,svaki drugi Hrvat je podrijetlom sa podrucja BiH. Da nema republike Srpske,bilo bi i vise Hrvata u BiH jer su srbi dosta tog rastjerali sa podrucja Banja Luke i bosanske posavine.

Znam da je Bosna bila drzava i prije Turaka,ali to je uvijek bila drzava koja nije imala stalne dinastije nego konstantna previranja na vlasti,malo su vas Zrinjski drzali,pa malo svi oni pusti Stjepani i Tvrtko :D

A sta se tice podrijetla Hrvata, ima par teorija i o tim teorijama bi se dalo raspravljati danima.

Kako kaze moj profesor iz povijesti,mi smo Hrvati zajeban narod,uvijek smo mi bili prvi svugdje.

Zato evolucija ide otprilike ovako-Hrvati,amebe(...)

Offline Gujdas

• Sotonsko prase
    • Email
« Reply #21 on: December 02, 2009, 11:32:25 PM »
Tek sam sada vidio klip, strgo sam se od smijeha. " i to tuđmanovac trener BiH!"
Sveopće sranje, po selima klanje.

Offline BatigolASR

• Global Moderator
« Reply #22 on: December 03, 2009, 10:34:42 AM »
Kad su turci dosli nije bilo bogumila... Bilo je heretika, to nije ista stvar ;)

Ali je vecinsko stanovnistvo bilo krscansko, usudim se rec da je 99% stanovnistva bilo krscanske vjeroispovijesti (kad izuzmemo heretike) i da ispravim Jaxovu teoriju... Muslimani u BiH nisu nuzno bili hrvati, ali sigurno su bili krscani ;)
Osim kojeg turcina kojem se svidilo pa je ostao :D

Offline ^CaXx

• http://sharecash.org/download.php?file=615637
    • Email
« Reply #23 on: March 30, 2010, 06:08:20 PM »
Znate li vi uopce zasto se navijalo za tursku u BiH?

Offline Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
« Reply #24 on: March 30, 2010, 06:45:04 PM »
Ajde nam ti lijepo objasni.  8-)

Offline ^CaXx

• Email
« Reply #25 on: March 30, 2010, 09:14:00 PM »
A zato sto je pola Bosanskih "hrvata" "navijalo"  za hrvatsku,barem u posavini znam da je tako bilo,ja nemam nista protiv hrvatske,bas naprovtiv volim kad vidim da dobro igraju i pobjedjuju,nego to preseravanje tesko je to vama shvatit niste iz bih(nemojte mislit da sam ja neki nacionalist ili da vrijedjam nekog)

Offline MEXES

• Th 1950
    • Email
« Reply #26 on: March 30, 2010, 10:05:39 PM »
A zato sto je pola Bosanskih "hrvata" "navijalo"  za hrvatsku,

hahahahhahahaahha sve si reko s ovim

Offline Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
« Reply #27 on: March 31, 2010, 07:05:21 AM »
A zato sto je pola Bosanskih "hrvata" "navijalo"  za hrvatsku,barem u posavini znam da je tako bilo,ja nemam nista protiv hrvatske,bas naprovtiv volim kad vidim da dobro igraju i pobjedjuju,nego to preseravanje tesko je to vama shvatit niste iz bih(nemojte mislit da sam ja neki nacionalist ili da vrijedjam nekog)

Čekaj, nije mi jasno. Muslimani su navijali za Tursku samo zbog tog sto su Hrvati navijali za,pazi sad,-HRVATSKU?

Offline MEXES

• Th 1950
    • Email
« Reply #28 on: March 31, 2010, 10:32:13 AM »

Čekaj, nije mi jasno. Muslimani su navijali za Tursku samo zbog tog sto su Hrvati navijali za,pazi sad,-HRVATSKU?

zanimljivo jel de?  :D
lalalallaala oooo turkyie ajmo sarajevo ajmo zenica ,narodno slavlje  :lol:

Offline ^CaXx

• Email
« Reply #29 on: March 31, 2010, 02:22:05 PM »
niste me shvatili al nea veze necu niskim da se svadjam