Author Topic: Aktualnosti  (Read 11998 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline curva sud

• 11 Burdisso in campo
  • Global Moderator
Re: Aktualnosti
« Reply #30 on: August 12, 2009, 09:25:15 PM »
Inače, Roma će sutra s Grossetom odigrati tradicionalnu posljednju provjeru uoči nove sezone. Riječ je o drugoligašu iz istoimenog toskanskog grada, od Rima udaljenom nešto manje od 200 kilometara.

Grosseto je lani završio na šestom mjestu u Serie B, što im je donijelo play off, gdje su nesretno ispali od Livorna koji će kasnije izboriti promociju. U prvoj utakmici Torelli su slavili s 2:0, da bi u uzvratu livornesi pobjedom od 4:1 nadoknadili minus. Taj drugi susret obilježila su i četiri isključenja u redovima Grosseta, no zanimljivo je da su tri bila u posljednjih 20-ak minuta kod rezultata 4:1, koji se na kraju pokazao i konačnim.

Usput, spomenut ću da je Roma ovog ljeta Grossetu posudila napadača D'Alessandra, te braniča/veznjaka Crescenzija, dok je tamo stup obrane otprije i ex Romin junior Gianluca Freddi.

Spalletti za sutrašnju utakmicu koja se igra od 20.30h na stadionu Zecchini ne može računati na Juana, Baptistu i Riisea, koji su imali reprezentativnih obveza, te ozlijeđenog Perrottu i nedovoljno spremne Mexesa, Andreollija, Tottija i Vučinića.

Offline curva sud

• 11 Burdisso in campo
  • Global Moderator
« Reply #31 on: August 13, 2009, 01:20:00 PM »
Spalletti u Grosseto poveo sljedećih 19 imena:

1 ANTUNES
2 ARTUR
3 BERTAGNOLI
4 BRIGHI
5 CASSETTI
6 CERCI
7 DE ROSSI
8 ESPOSITO
9 FATY
10 GRECO
11 GUBERTI
12 MENEZ
13 MLADEN
14 OKAKA
15 PIT
16 PIZARRO
17 TADDEI
18 TONETTO
19 VIRGA

Nedostaju: Doni, Cicinho, Perrotta, Totti, Mexes, Vučinić, Motta, Juan, Baptista, Riise.

Znači, bez 10 igrača kod solidnog drugoligaša. Bit će ovo prava prilika za pojedince, da dobrom partijom u posljednji trenutak pridobe povjerenje Spallettija i možda čak ostanu u kadru za sljedeću sezonu. :spoko_roma:

Offline ForzaRoma

• Romolo
  • Global Moderator
« Reply #32 on: August 13, 2009, 03:21:03 PM »
mogući sastav:
Artur, Cassetti, Faty, Tonetto, Antunes; Taddei, De Rossi, Pizarro, Guberti; Menez, Okaka.
A disp: Bertagnoli, Brighi, Cerci, Esposito, Greco, Pit, Mladen, Virga. 

Offline curva sud

• 11 Burdisso in campo
  • Global Moderator
« Reply #33 on: August 13, 2009, 04:04:37 PM »
mogući sastav:
Artur, Cassetti, Faty, Tonetto, Antunes; Taddei, De Rossi, Pizarro, Guberti; Menez, Okaka.
A disp: Bertagnoli, Brighi, Cerci, Esposito, Greco, Pit, Mladen, Virga.

Baš sam mislio da će tako izgledati prva 11-orka. :D

Inače, krivo je napisano. Antunes će biti desni bek, jer premda je ljevak, igrao je već na tom mjestu u nekim pripremnim utakmicama. Cassetti i veznjak Faty stoperi, Tonetto lijevo...

Offline MEXES

• Th 1950
    • Email
« Reply #34 on: August 13, 2009, 05:13:39 PM »
jbt  glavna provjera pred prvenstvo nama fali 10 igraca,jebes takvu provjeru i opcenito cijele pripreme milion ozljedjenjih ,nespremnih bla bla bla   
sve mi se vise cini da ce se ponovit prosla sezona sto se tice toga,ko je nama kondicijski trener i ko nam pripema ekipu bokte ,gore rade nego u hajduku

Offline curva sud

• 11 Burdisso in campo
  • Global Moderator
« Reply #35 on: August 13, 2009, 05:27:41 PM »
jbt  glavna provjera pred prvenstvo nama fali 10 igraca,jebes takvu provjeru i opcenito cijele pripreme milion ozljedjenjih ,nespremnih bla bla bla   
sve mi se vise cini da ce se ponovit prosla sezona sto se tice toga,ko je nama kondicijski trener i ko nam pripema ekipu bokte ,gore rade nego u hajduku

Ma prika, to s Grossetom je zadnje dvije godine, kao, generalna proba, ali nijednom dosad nismo bili u najjačem sastavu.

Ove sezone nema potrebe ne vjerovati da su igrači fizički spremni, jer protiv Genta je u 180 minuta bilo i trke i zalaganja, što je dovelo do dobre igre, golova i u konačnici rezultata.

A i pogledaj tih 11 kojih fali... trojice nema zbog repki (Juan, Baptista, Riise), Doni, Cicinho i Perrotta su ozlijeđeni i nema ih uopće na pripremama, Vučinić se oporavlja poslije operacije, a Mexes, Andreollija, Motte i Tottija nema jer vuku lakše ozljede i ne želi se riskirati, pošto je kadar ionako tanak.

FORZA ROMA! :flaga2_roma: :flaga2_roma:

Offline MEXES

• Th 1950
    • Email
« Reply #36 on: August 13, 2009, 05:55:13 PM »
a dobro ajd malo si me utjesio  :D   nisam bas nesto pratio situaciju u Romi na pripremama tako da i nisam nesto dobro upucen...
inace veliki sam optimist sto se tice ove sezone,zadrzali smo glavne igrace,prodan je Aquilani koji je i ionako non stop ozljedjen a  i uzeli smo lijepu svotu za njeg ,sad treba dovest pravo pojacanje za te pare...bicemo sigurno dobro uigrani samo se bojim tih ozljeda koje su nas unistile prosle sezone...
 ako Spale forsira 4-2-4 onda bi ja to ovako postavio

Doni

Motta                           Mexes                             Juan                      Riise

De Rossi                  Pizzaro

?                                                                                       Menez

Totti               crnogorski cigo

na desno krilo neznam koga stavit mozda Guberti,nedaj Boze Taddei....valjalo bi dovest jedno desno krilo jer nemamo pravo rjesenje tu,,

uff vidim da nema Baptiste,neznam gdje njega stavit

Offline BatigolASR

• Global Moderator
« Reply #37 on: August 13, 2009, 09:11:15 PM »
Baptistu desno, ili Meneza, a Baptistu lijevo...
A ja mislim da ce Taddei bit dobar ove sezone, ne kazem fantastican kao onu jednu sezonu, al dobar :)

Offline curva sud

• 11 Burdisso in campo
  • Global Moderator
« Reply #38 on: August 13, 2009, 10:04:33 PM »
Pobjeda 2:0 kod Grosseta. :)

Možda je za nekog to 'tamo neki Grosseto', ali ponavljam, riječ je o momčadi koja je završila šesta u Serie B i zamalo igrala finale play offa.

Bez 11 igrača, bez stopera ne brojimo li 18-godišnjeg Mladena koji je igrao zadnjih 10 minuta, uspjeli smo slavili rutinski.

ROMA (4-4-2) - Bertagnoli; Antunes, Faty, Cassetti, Tonetto; Cerci, De Rossi, Pizarro, Guberti; Menez, Okaka.

ROMA (4-4-2): Bertagnoli; Antunes, De Rossi, Cassetti, Tonetto; Taddei, Faty (od 61. Greco), Brighi, Guberti (od 61. Pit); Esposito, Menez (od 80. Mladen).

Ovo su dvije postave koje je koristio Spalletti. Kao što vidite, čak je branio i Bertagnoli, desno je igrao ljevak Antunes, stoperi su bili Cassetti-Faty i Cassetti-De Rossi, isprobalo se Cercija, te Meneza i Okaku zajedno u napadu. Šansu je dobio i Greco, kojeg bi ja osobno iduće sezone volio vidjeti u Rominom kadru.

Strijelci su bili Cassetti u 45. minuti, te Taddei u 71-oj.

Usput, spomenut ću da je D'Alessandro odigrao cijelo prvo poluvrijeme u redovima Grosseta, dok je Crescenzi odradio drugih 45 minuta.

FORZA GRANDE ROMA! :flaga2_roma: :flaga2_roma:

Offline curva sud

• 11 Burdisso in campo
  • Global Moderator
« Reply #39 on: August 13, 2009, 11:00:45 PM »
Inače, Aquilani je i službeno predstavljen u Liverpoolu. :)

Debi u dresu Redsa je 'odgođen' za neko vrijeme, pošto zbog operacije gležnja Aquilaniju predstoje dva mjeseca mirovanja. Ipak, unatoč raznim skepticima na Otoku, Rafa je prezadovoljan njegovim dovođenjem i tvrdi da je Liverpool super prošao, obzirom da bi ga, po Benitezu, morao platiti između 30 i 35 milijuna eura da je ovaj zdrav.
Također, objavljeno je da je cijeli transfer težak 24 milijuna eura, a ne 20 kako se pričalo.

Sve najbolje Il Principinu u dresu Liverpoola, u nadi da će se kad-tad vratiti u svoju Romu. :icon_ok:

Offline roc_giallorosso

• Aero Planino
  • DAJE ROMA
    • Email
« Reply #40 on: August 14, 2009, 09:29:59 AM »
lijepa rutinska pobjeda protiv,spomenuo si,vrlo kvalitetnog drugoligaša koji i ove sezone ima visoke ambicije.
vidio sam golove i neke akcije i ono šta je lijepo vidjet je to s koliko igrača ulazimo u te završnice. Upravo po tome se vidi,čini se,odlična fizička sprema momčadi za ovu sezonu.

FORZA ROMA  :icon_ok:
GRAZIE ROMA

Offline roc_giallorosso

• Aero Planino
  • DAJE ROMA
    • Email
« Reply #41 on: August 14, 2009, 09:35:15 AM »
Alberto Aquilani je izjavio kako mu Romini doktori nisu nimalo pomogli pri saniranju ozlijede.
Nazovite to bahatim ali vukao je tu ozlijedu stvarno duže vrijeme i mislim da se tu nešto više i mogli napravit.

Naravno,ne treba sad okrivljavat samo liječnićko osoblje kad je i sam klub ali i igrač donekle kriv.
Bilo kako bilo,sretno Aquilaniu dalje u nadi da ce jednog dana ponovno obuci dres naše Rome  :icon_ok:
GRAZIE ROMA

Offline MEXES

• Th 1950
    • Email
« Reply #42 on: August 14, 2009, 10:44:06 AM »
ja odavno govorim kako su nasi doktori za kurac,pa jbt prosle godine smo non stop imali po 10-tak ozljedenih igraca,vrati se jedan ozljedi se drugi,to je zabrinjavajuće,,,nadam se da se to nece ponovit i ove sezone

Offline curva sud

• 11 Burdisso in campo
  • Global Moderator
« Reply #43 on: August 14, 2009, 11:20:05 AM »
Evo golova sa sinoćnje utakmice:

http://www.youtube.com/watch?v=nz4MbMeu81U

Offline MEXES

• Th 1950
    • Email
« Reply #44 on: August 14, 2009, 01:15:25 PM »
evo nesto citam da je Spalletti na korak do preuzimanja Zenita.... nevjerujem bas u to ,ta nije lud