@ Delvecchio
Ma nije da ga ja nešto posebno obožavam ili da mi je neki favorite player, ali dečko je sigurno kvalitetan igrač... pa on je zadnjih nekoliko godina nositelj igre Elfa, i to vrlo često na neprirodnoj poziciji lijevog veznog, s koje svejedno upisuje i asistencije i pogotke...
U Bayernu su se stravično ponašali prema njemu, tim više uzmemo li u obzir da su ga iz Kolna gdje je trpao kao mladić uzeli za 10-ak milijuna eura i predstavili kao velikog wunderkinda, koji bi mogao postati jedan od najvećih napadača njemačkog nogometa...
Šikanirali su ga od samog početka, makar je u Kolnu s 18 godina u prvih 19 seniorskih nastupa zabio 10 golova, a sveukupno u tri godine gotovo 50... nisu mu davali šansu, ali zato je bilo prostora za Pizarra i Santa Cruza, koji su iako blistaju u Werderu, odnosno na Otoku, slabiji igrači od njega...
Pogledaj samo statistiku, koja može zavarati, no svejedno mnogo znači... njemu su, vjerovao ili ne, tek 23 godine, iako se čini da je cijelu vječnost u vrhunskom nogometu... sa svoje 23 godine ima 60 nastupa za velesilu poput Njemačke i čak 31 pogodak... usporedbe radi, u Bayernu je u tri sezone odigrao 62 utakmice i zabio samo 13 golova...
Dečko sa 23 godine iza sebe ima dva Europska i jedno Svjetsko prvenstvo... u Njemačkoj je 2006. godine izabran za najboljeg mladog igrača SP-a, na kojem se ukupno u tri navrata upisao u strijelce...
U kvalifikacijama za EURO '08. bio je najbolji njemački igrač, postigao je sedam pogodaka i upisao nekoliko asistencija... slabom San Marinu utrpao je četiri, i time poslije velikog Gerda Mullera i Ballacka postao tek treći čovjek koji je na jednoj utakmici u njemačkom dresu bio četverostruki strijelac...
Briljirao je potom i Austriji i Švicarskoj, zabio oba 'svojim' Poljacima za pobjedu 2:0, jedan, onaj počasni, i Hrvatskoj u porazu 1:2...
Također, što je zanimljivo, za Elf je debitirao 2004. godine kao drugoligaški igrač, jer je njegov Koln taman ispao iz Bundeslige... bio je to prvi momak iz Bundeslige 2 poslije 1975. godine koji je obukao reprezentativnu majicu...
Sve u svemu, mislim da bi Podolski mogao biti najveći 'bingo' prijelaznog roka... prije tri godine htio ga je i Real Madrid, a u tom periodu unatoč što su ga podcijenjivali u Minhenu, sigurno nije zaboravio igrati nogomet... što je uostalom nebrojeno puta dokazao, a i nastavlja dokazivati u dresu reprezentacije...
Koristan je kao napadač, kao lijeva polušpica, čak i lijevi vezni, što se, po mom mišljenju, sjajno uklapa u Romin i Spallettijev sustav igre... nije nevažna činjenica da se i prošle godine oženio svojom dugogodišnjom djevojkom, dobili su i dijete, i na ljeto praktički počinje njegova nova karijera... bar što se klupskog nogometa tiče...
Sasvim sigurno je željan i motiviran pokazati cijelom nogometnom svijetu da su u Bayernu pogriješili i da može pružiti još puno toga... ponavljam, 23 su mu godine, cijena mu se vrti oko 10 milijuna eura, i tko god ga dovede, uvjeren sam da će se usrećiti... zato se i nadam da će to biti Roma!