Ne bih zelio puno filozofirat,rekli smo da cemo osnivat udrugu nakon zavrsetka sezone,ali sada vec moramo svi znati neke stvari.
Plan je da od iduce sezone idemo na utakmice,i to vjerojatno sa Slovencima jer par ljudi na forumu je islo s njima i samo ih hvale.
Pozdrav od Romanista iz Slovenije.
Vidim, da se zanimate za osnivanje svoje udruge. Vaše pravo je vrlo slično našem, skoro isto. Stvar nije teška, ispunite papire i ostale birokratske formalnosti. Naša udruga postoji več 2 godine i od tad često odlazimo na utakmice Rome po Italiji.
A što se tiče priznanja sa strane Rome, morali bi se prijaviti kod UTR - Unione Tifosi Romanisti. Al tamo je relativno skupa članarina, osobito za malene klubove. Mi smo u prošloj sezoni imali 26 članova, a to je bilo premalo (premalo novca) za članarinu UTR. Moralo bi nas biti barem 50, da bi nam se isplatilo (financijski).
Članstvo kod UTR izgleda tako, da bi vi imali osigurane 2 sezonske karte za Olimpico, na prvoj tekmi u Rimu bi išli na večeru sa jednim od igrača + nekom iz kluba. Kod UTR bi dobivali i karte za utakmice po Italiji i Europi i tako dalje. Stvar nije loša, al morali bi imeti dovoljno veliku grupu.
Da se vratim još malo na naš Klub. Članarina na sezonu kod nas je 20€ i s tim novcem + novcem od donatora u prošle dve godine izradili smo svoje kapice, šalove, a ove godine planiramo izradnju majica i bannera za utakmice. Koliko nam ostaje, to potrošimo za koji roštilj ili subvencioniramo put za članove u Rim, Udine, Milano, Firenze i tako dalje. To vam je odgovor na pitanje "Što će nam udruga".
@Romanista
Za sjedište udruge ne treba vam kafić. Samo da je adresa, može od nekog od vas.
To bi bilo sve sa moje strane.
FORZA ROMA SEMPRE !
lp,
ASR_SLO
Prvo,trebat ce nam troje ljudi koji su punoljetni,jer to je zakonska regulativa za osnivanje udruge,oni ce bit neka vrst nadzornog odbora,uprave,il sta vec.
Sta se tice clanarine,to je skakljivo,slovenci imaju 20 eura,tako bi nesto i mi imali,cca 150 kn.
Posto na onakav nacin necemo s majcama nista napravit,ja cu danas obavit par razgovora,po mojoj racunici majce ne bi trebale biti preko 100 kn,pustite to sta napuhuju cijene,kad im se objasni par stvari da ce bit bar 20-30 komada naruceno u mjesec dana,stavit ce takvu cijenu.
S tim da bismo stavili cijenu za ove koji nisu u udruzi na 150 kn.
Također bi se moglo potrazit, ako netko zna neku firmu koja bi mogla i kape i salove izradit kao slovencima,to bi isto bilo lijepo.
Za majce na PM dobio sam 10ak upita,jos na forumu 10ak i jos 10ak putem msna,tako sam i dosao do racunice od 30ak majci,sad me zanima jel bi bio problem napravit udrugu,jer pomocu udruge mozemo i npr. osnovat malonogometnu momcad,a onda mozemo nac i nekog da nam sponzorira natjecanje u nekoj ZG ligi,iam par frendova koji tako igraju,jer sponzorima to odgovara,kad im se to tak i tak odbija od poreza.
Naravno,ako vam je previse/premalo 150 kn godisnje,recite,ovo sam ja bubnuo,nadam se da bi se moglo i sredit da svi clanovi imaju uvid u financijsko stanje udruge tako da tu ne bi trebalo biti nekih problema.Da se dogodi neko cudo,tipa da nas se skupi 50 clanova UDRUGE,ali i to bi bilo moguce,onda bi se i uclanili u citatu spomenuti UTR.
Ako bi ostalo novca na kraju sezone,okrenuli bismo neku zivotinju negdje,ili rostilj,nadam se da bi to bilo u proslavi naslova prvaka

P.S. znam da sam bio dosta nerazumljiv,ali ako se ne pomaknemo s mrtve tocke,imat cemo samo ovaj forum te web kad dmg dođe.