nesto nevjerojatno... sta se desava sa koreografijama zadnjih par godina
Nema ih jer nitko ne vodi tribinu niti ima konsenzusa među grupama.
Nema ih prvenstveno jer je i u Italiji na snazi zakon o navijačima, za njihove pojmove jako rigorozan. U odnosu na naš, dječja igra, ali drukčiji smo mi mentalitet mi se ipak borimo na neki način, ali oni skoro pa ništa. A još uz sve to, kaj se Romana tiče, netrpeljivost među grupama je ogromna.
Točno to, tako mi govori i jedan dečko iz Rima (mlađa ekipa), s kojim sam u kontaktu...
Što se tiče njihovog Zakona o navijačima, dodao bi samo sljedeće... kod njih nitko ne mora strahovati od fizičkog okršaja s policijom, jer tamošnji 'plavci' sa crvenim maramama su zaista smiješni...

no zato je logistika njihove policije daleko jača, organiziraniji su posebni odjeli i jedinice za navijače, ti svojevrsni inspektori i slično... ništa čudno ako vam u nedjelju u 9 ujutro banu na vrata stana ili kuće, jer ste sumnjivac/optužen za navijačko nasilje, koje često, bar je tako bilo slučajeva na Siciliji, izjednačavaju sa, vjerovali ili ne, 'terorizmom'... mislim da su tako nekako optuženi navijači Catanije, Palerma, nekoga sa Sicilije uglavnom...
Kod nas je pak policija jača i spremnija na ulici, često i nemilosrdna... no, u Hrvatskoj još nisu toliko organizirane te posebne jedinice (manjak pametnih policajaca

), tako da, iako uvijek ima pojedinačnih slučajeva, ipak i dalje nisu baš toliko zagrizli, pa da ljudima upadaju u stanove, optužuju ih za terorizam i nešto slično...