1. Pretraži sve stranice di se prodaje dres i pogledaj di je najjeftiniji dres+poštarina.
2. Uvjeri se da je dres originalan, ako želiš da bude takav.

Ako nisi siguran postaj tu sliku pa ćemo ti mi reći.
3. Na subside sportsu su dresovi originalni, tako se ne trebaš bojati. Kupovanje karticom preko njih je isto sigurno, ja kupio i bilo sve ok. Cijenu obračunavaju u funtama na dan narudžbe a kako je cijena dresa 45 funti + 14 funti poštarina (ako dobro vidim) to te sve skupa ispadne u kunama samo 442.58 kuna, što je bagatela. To je zato jer je funta trenutno rekordno niska.
4. No, postoji još jedan ključan moment, a to je što u Hrvatsku bez plaćanja PDV-a i carine možeš uvesti predmet do 300kn. Dakle, ovo prelazi navedeni iznos. Carina je 10%, dakle još 42kn, a PDV se obranučava na ukupnu cijenu plus carina, dakle 22% od 484 je još 106kn dakle, sve skupa bi te došlo nešto manje od 600kn.
5. Carina i PDV se mogu izbjeći ako ti osoba šalje nešto kao poklon. S nekim dućanima to je lako dogovoriti, s nekima nemoguće, a neki te ne skuže što ti zapravo želiš pa ti u najboljoj namjeri opet pošalju tako da se vidi da to nije poklon. Kakva je situacija sa subsidesom ne znam, ja sam tamo naručivao davno, nisam znao za tu foru s poklonima pa su mi naplatili sve. Možda im se može objasniti.
6. Još je jedna bitna stvar a to je veličina. Kako ne možeš probati dres, imaš tamo za izračunati visinu, širinu prsa, bla bla i onda odrediti koja ti paše. Nemoj se zajebati s tim.
Ja sam sad naručio s kappine stranice ovogodišnji dres, oni isporučuju samo u EU pa ako imaš nekog da ti pošalje iz npr Slovenije možeš i tako.
Cijena tamo je 80€
linka poštarina je besplatna.
Dakle, 100kn je skuplje. Ja sam naručio preko kappe jer sam zaboravio da je funta ovako niska sad, mislio sam da je oko 1 funta za 10kn, a ne za 7.7kn koliko je sad, pa eto, nemoj napraviti istu grešku.
Na kappi imaš opciju da ti pošalju kao poklon, a ja sam im probao objasniti da kako da zapakiraju da i poštar obračuna kao poklon, ali vidjet ću kako će to na kraju ispasti.
p.s. tehnički bi mogao tražiti povrat poreza od subside sportsa, ali da ga dobiješ morao bi otići u englesku (ako se ne varam) i onda tamo na granici uzeti svojih 20% natrag. Što se naravno ne isplati

ako imaš još pitanja, pitaj.