Od rome ocekujem da izgleda kao ozbiljan tim,a ne kao vasarski tim...
Tim koji ce u utakmici uraditi sve ono sto je potrebno,ispuniti osnove igre i pokusati ne dozvoliti protivniku da pobijedi..Ovdje se dozvoljava sve ,nudi im se sve i daleko je to od ozbiljnosti...tim koji ce slabosti svesti na minimum,a ne pretvarati ih u mane...
Ako tako budemo igrali onda nek nam protivnik postigne i 5 golova ako je bolji, ali nece biti zamjerke...Ocekujem romu koja ce izvuci maksimum iz svake utakmice...
s ovim se slazem
ovdje se ne radi o tome hoce li roma odigrati savrseno,nego hoce li odigrati dobru utakmicu...ti si napisao kao da smo rasturali ove sezone, pa nam se desio neki kiks :blink:...
Hallo!!!,koju smo mi dobru utakmicu odigrali ove sezone???...reci cu ti ja ni jednu...ne samo to nismo licili na tim...
klubovi koji su blizu savrsenstva su oni koji su u zavrsnici evropski kupova,ima njih nekoliko....kod njih nema nista dzaba, sve se mora zaraditi ako hoces da ih dobijes..
Kojem klubu protivnik ne napravi 2,3 sanse po utakmici??..bitna je razlika u tome ucinis li sve da to sprijecis ili nudis,dozvoljavas protivniku da ti napravi sanse(kao sto je u nasem slucaju)...nije bitno ako neki igrac kiksa ,pa zbbog toga primimo gol,bitna je nasa postavka prema protivniku...
"savrseni" ne dopustaju da im se prave 2,3 sanse kod ne povoljnog rezultata a nama se to desava stalno...i onda kad nas neko kazni, pitate sa zasto se to desilo,a to se stalno desava,vec problem je u tome sto niste realni i objektivni,za razliku od mene..
Nasa najbolja utakmica je poraz od manchestera 1:0 u grupnoj fazi,to je licilo na tim ,tu smo dali maksimum u svakoj situaciji i gol koji je primljen jednostavno je odlicna akcija protivnika..sve smo tu imali i odbranu i napad i sanse i nisam imao nista protiv ,nakon tekme...
vecina vas gleda samo rezultat a ne igru i kako smo dosli do tog rezultata...
pobijedili smo ,super, bravo spaleti, bravo roma...
da smo izgubili od bordeaux-a svi bi imali drugacije misljenje,govorili ovako vise ne ide i sl.samo zbog krajnjeg rezultata..ti velicas pobjedu kao da je, ne znam sta bilo,daa nije bitno sto smo imali sat vremena igraca vise...
do juce si govorio da smo u krizi a sad odjednom,nakon pobijede ispade da ja imam pik na romu i da sam perfekcionist,da nemam razloga da kritikujem...
gledajuci vase postove mi smo kao manchester united,sve je med i mlijeko..niko, nista, nikad, nije napisao o nasim slabostima, niti je ko analizirao rominu igru...
da li je problem razumjevanje igre kao takve ili nesto drugo ne znam,ali ja ne mogu hvaliti romu nakon sinocnje pobjede,jer objektivno imali smo mnogo srece,da su se okolnosti drugacije razvijale ne bi smo pobjedili a cim se radi o tome da je moglo i drugacije,uvijek postoji upitnik...
i to je to,zamislite samo da je recimo inter dobio onako sinoc svi bi ste govorili "sreca,ovo,ono"...stavite se u tu poziciju i pokusavajte gledati objektivno...
i s ovime
da ja jesam protivnik spaletija,zbog toga sto volim romu i zelim da roma osvaja trofeje osim kupa italije (koga to jos zanima)a dok je spaleti trener nikad necemo biti prvaci italije, niti cemo u finale lige sampiona, sto je ovogodisnji cilj...sa spaletijem cemo osvajati samo kupove...romi treba trener pobjednik...
moja prognoza da sa njim necom uci u sljedecu sezonu...i bas ce me zanimati vase misljenje tada...
No s ovime nisi u pravu.....Gledaj,kad je Spalletti dosao,bili smo u kurcu teskom,prvi je pokazao autoritet,sterao Cassana u 3 pm i prakticki mu sjebao karijeru(tj Cassano je sam sebi sjebao al dobro),Spalletti je uspio od Perrotte koji je bio defenzivni vezni,napravit jednog ofenzivnog veznog,s ne nekom pretjeranom tehnikom i sutem,ali s velikom zeljom i trkom.....
Sjeti se da je ne tako davno Barca pokusala angazirati Perrottu.....Barca di je najvaznija tehnika.
Sjeti se da nas je Spalleti iznio iz govana,da je bio prvo 2. za zelenim stolom(inace 4. u toj sezoni),sezonu nakon toga uz neka polu-pojacanja dosao do 2. mjesta,te zadnju sezonu do zadnjeg kola bio u borbi za naslov.....s tim da se moramo sjetiti koliko smo mi,a koliko Inter potrosili na transfere...
Dakle,Spalletijeva cetvrta sezona,dakle da zbrojimo,imamo 2 kupa,1 superkup,2 cetvrtfinala LP....i 3 puta 2. u Serie A,ispred Milana i Juvea,Lazia i Fiorentine....Ako je covjek toliko napravio,treba ga sad jos pustit da ovo malo stabilizira,nije ovo prva ni zadnja Romina kriza.....
smijesno je to sto poredis spaletija i ancelotija...spaleti ne moze ancelotiju ni carapa pomirisati...anceloti je osvajao ligu sampiona i italijansko prvenstvo i moze mu biti profesor,a sto se tice njegovog dolaska na klupu rome, da veoma rado, jer je on jedan od trenera pobjednika kakvi trebaju romi....
Ako Spalletti ode iz Rome,Anceloti je JEDINI trener kojeg bi umjesto njega....legenda Rome,izjavio je vise puta da voli Romu i to kao trener Milana...a i njegove taktike,osvojit LP s prosjekom 31-32 godine ekipe stvarno nije mala stvar
Reci mi kad je roma ove sezone odigrala dobro???
mozda ne navijam za romu ,mozda sam pristalica neke druge ekipe a ovdje djelujem kao peta kolona :001_rolleyes:

znamo mi da si ti za romu