Barca

nam je vratila vjeru u ono zbog cega i gledamo najvazniju stvar na svijetu..
Koliko me je odusevila barca toliko me je manu razocarao...chelsea je pokazao kako treba igrati protiv barce,manu to nije uradio zasto?..
Glavni razlog je u taktickoj genijalnosti naseg Pepea,(on je sinoc takticki pojeo Fergunsona),koji je sinoc dokazao da je veoma inteligentan,lukav i da ce biti veliki trener..Kazu da se na greskama uci,on je itekako naucio mnoge stvari iz meceva sa celsijem, imao je dovoljno vremena da se pripremi i da iznenadi fergunsona..
Promjena mjesta Mesija i Etoa ,gdje je Mesi usao u sredini i djelovao u vezi a Eto otisao na njegovo mjesto,desno i zatvarao stranu zajedno sa Puyolom,te izbacivanja Henrija kao najisturenijeg u fazi bez lopte je bila kljucna..tacno se vidjelo kolikko su igraci manu-a izgubljeni nije ih bilo nigdje,nisu znali kako da se postave...
U drugom je fergunson pokusao da promjeni to ali barca je vec vodila unistavala je svojim pasevima manu, psihicki, tako da vise povratka nije bilo..izostalo je ono po cemu je manu najjaci na svijetu, presing i pritisak na protivnickoj polovini...s te strane sam razocaran od manu-a
Tako ga je nadmudrio Pepe da je Alex izgledao kao pocetnik sinoc..
Jos jednom kapa do poda Barceloni....

..
Ne bih mogao podnjeti da opet vidim kako manu slavi...