Malo ipak pretjeruješ...
Kao prvo, Subašić je prošle sezone znao primit dosta pacerskih golova, tako da ne vidim tu prednost Hajduka... Butina se još traži, ali kad uhvati pravu formu bit će pravo pojačanje...
Obrana nam je za nekoliko klasa bolja... Etto je stroj za Buljata načetog operacijama i neigranjem... a Buljo i nije pravi bek, tamo su ga prisilno stavili, i nikad on neće bit ni blizu brazilcu... Drpića se zbog lošeg glasa omaložava, ali on zadnje dvije sezone je ponajbolji igrač Dinama, i u tandemu sa Bišćanom je najjača karika ove momčadi, pogotovo kad uzmeš promjenjivu formu Živkovića i kvalitetom slabije druge stopere... isto tako Hrgović je neupitna klasa za Strinića...
Veza je podjednaka... Jertec je itekako u početku dobivao prilike u Dinamu, pokazao je ništa, to je nastavio u Rijeci, tako da sad odjednom od njega stvarati pravog igrača je u najmanju ruku smješno... Skoku i Rossu će dotuć godine...po meni nepotrbni igrači za Hajduk... Ibričić je u Zagrebu stalno bio ozljeđivan, pola sezone igrao napadača, po meni prespor da bi donio neku veliku prednost... ali ni Dinamo tu nije ništa bolji, Vrdoljak izraziti defanzivac, Badelj premlad, jedini plus je veliki povratak Sammira, nametnuo se kao glavi igrač, sjajn tehničar, te Mandžukić, budala, ali neupitna klasa, sigurni budući reprezentativac... tu je jedina Dinamova prednost uigranost i konstantnost formacije... Vučeviće previše rotira i mjenja...
Zanimljivo je u da u napadu stalno apostrofirate Balabana i Kalinića... ali ja bih tu dodao Tadića, napadača strašnih fizičkih i trkačkih mogućnosti, koliko je Kalinić tehnički bolji, toliko je Tadić brži, agresivniji, skočniji, odlično se postavlja i otvara... kad popravi realizaciju bit će vrhunski napadač... tako da kad uzmeš Kalinićevo osiciliranje, i tu su stvari podjednke...
Uglavnom... Dinamo je puno uigraniji, ima ustaljenu formaciju, puno bolju obranu... Hajduk se pojačao, ali previše je tu novih igrača, s ovakvom igrom imat će u gostima puno problema... i zato će se Dinamo vrlo brzo odljepit...