Author Topic: AS Roma - Fan club Croatia  (Read 2962 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Romanista

• dbk power
  • Global Moderator
    • Email
AS Roma - Fan club Croatia
« on: July 05, 2008, 11:44:18 AM »
zanima me sta se treba napravit da nas Roma prizna kao sluzbeni fan club i kako idu te gluposti?

jel' zna mozda netko?

Online Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
Re: AS Roma - Fan club Croatia
« Reply #1 on: July 13, 2008, 07:33:24 PM »
aha.trebali bi kao imat nekakvu clanarinu,registrirat se i imat bar 50ak clanova i onda bi nas priznala ROma

Offline Romanista

• dbk power
  • Global Moderator
    • Email
« Reply #2 on: July 14, 2008, 12:08:47 AM »
trebali bi kao osnovat udrugu? jel na to mislis?

Online Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
« Reply #3 on: July 14, 2008, 10:50:24 AM »
da

Offline lethal industry

• provokator
  • Global Moderator
« Reply #4 on: July 14, 2008, 01:47:55 PM »
Mogli bi nesto iskombinirat :D

Offline Romanista

• dbk power
  • Global Moderator
    • Email
« Reply #5 on: July 14, 2008, 06:34:25 PM »
naravno

pa to nije velikiproblem,samo treba tocno znat kakvu udrugu treba osnovat

dobijemo papire,ispunimo ih i to je to

Offline www.barca-cro.com

« Reply #6 on: July 24, 2008, 11:27:42 AM »
aha.trebali bi kao imat nekakvu clanarinu,registrirat se i imat bar 50ak clanova i onda bi nas priznala ROma

..ne znam kak to kod vaseg kluba funkcionira, al ono..mislim da brojka 50 nije kljucna...

kaj vasi nemaju na svom sluzbenom sajtu formular za registraciju sluzbenih navijackih udruga :s i jel opce postoje zasebni AS Roma memberi?

..ugl. na fcbarcelona.cat postoji MEMBERSHIP JOIN i onda kad i ako si member mozes osnovati tzv. penyu, tj. navijacku udrugu, al mora se jos verificirati u HR ^^

Offline ROM@.M.V

• Email
« Reply #7 on: September 14, 2008, 03:10:41 PM »
valjalo bi se neto iskombinirat

Online Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
« Reply #8 on: September 14, 2008, 04:35:09 PM »
Evo ovako...trebali bi barem 3 punoljetne osobe koje bi bile kao neko vijece il tako nesto....
onda bi trebalo neku sjednicu napravit,registrirat se i to je to...
zamolio bih Romanistu da objasni kako bi to trebalo ako mu nije problem

Offline Romanista

• dbk power
  • Global Moderator
    • Email
« Reply #9 on: September 14, 2008, 05:29:52 PM »
trebas imat predsjednika(ne znam sta ce nam to)
trebas imat i zamijenika (također ne znam sta ce nam to)
i treb jos par funkcija netko obavljat(također ne znam sta ce nam to)

onda treba napravit sjednicu i napisat kao dana tog i tog odrzana je sjednica na kojoj je odluceno bla bla bla i zakljucujemo nesto bla bla i clanarina ce iznosit npr 50kn

i moramo imat sjediste udruge, jedino mi pada napamet neki kafic,ali posto nitko od nas nema nikakav kafic...

ali kad bolje razmislim,sta cem udruga, kad mi sigurno necemo imat neki fan shop i tako te stvari na koje bio mozda imali neki kao popusti i slicne gluposti

jedino sto nama treba je organizirani prijevoz na utakmice(i sigurno dobivanje ulaznica za utakmice),nista vise

Online Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
« Reply #10 on: October 01, 2008, 08:29:44 AM »
Mislim da bi se mogli javit Albertu De Rossiju nek nas malo pogura tamo u RImu :P

Online Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
« Reply #11 on: October 13, 2008, 08:49:25 PM »
Pravo na udruživanje građana jedno je od temeljnih građanskih prava. Udruga se osniva radi zalaganja za probitke određene interesne skupine (osnivača i članova), zaštite vrijednosti od općeg interesa ili zaštite drugih uvjerenja i ciljeva. Svrha osnivanja udruge ne smije biti stjecanje dobiti, iako udruga svojim aktivnostima može stjecati dobit koju ulaže u razvoj i unaprjeđenje svojih aktivnosti.

Da bi se osnovala udruga, potrebne su najmanje 3 osobe-osnivača.

Udruga, odnosno njena skupština, mora donijeti statut koji predstavlja teme­ljni opći akt udruge. Ostali akti, ako ih udruga donosi, moraju biti u skla­du sa statutom. Umjesto naziva statut, udruga može rabiti i drugi naziv.

Udruga stječe svojstvo pravne osobe danom upisa u registar udruga pri uredu za opću upravu, što znači da se prilikom osnivanja udruge građani moraju obratiti svom uredu za opću upravu.

PROPIS:
Zakon o udrugama, NN br. 88/01, 11/02

Ja osobno ovdi nemogu nista,ja imam zelju al zakonski ja nemogu bit u tome,bar ne kao osnivac...

Mislim da kad Romanista postane punoljetan(to je uskoro),mogli bi ga stisnut,nac jos 2 osobe i to je to...Nakon toga ja vam garantiram da cemo u roku od mjesec dana bit registrirani u Rimu.

Offline Delvecchio

• Staff
« Reply #12 on: October 13, 2008, 08:52:37 PM »
Slovenci imaju svoju udrugu, mogli bi se raspititati kod njih... iako nisu isti domaći zakoni, vjerojatno će odnos s A.S.Romom bit sličan.

Online Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
« Reply #13 on: October 13, 2008, 08:53:30 PM »
E pa za registriranje u HR lako..al ovo kak se s Romom spojit bi me zanimalo...Pa ak uspijes saznat,reci

Offline ASR_SLO

« Reply #14 on: October 16, 2008, 10:15:51 PM »
Pozdrav od Romanista iz Slovenije.

Vidim, da se zanimate za osnivanje svoje udruge. Vaše pravo je vrlo slično našem, skoro isto. Stvar nije teška, ispunite papire i ostale birokratske formalnosti. Naša udruga postoji več 2 godine i od tad često odlazimo na utakmice Rome po Italiji.

A što se tiče priznanja sa strane Rome, morali bi se prijaviti kod UTR - Unione Tifosi Romanisti. Al tamo je relativno skupa članarina, osobito za malene klubove. Mi smo u prošloj sezoni imali 26 članova, a to je bilo premalo (premalo novca) za članarinu UTR. Moralo bi nas biti barem 50, da bi nam se isplatilo (financijski).
Članstvo kod UTR izgleda tako, da bi vi imali osigurane 2 sezonske karte za Olimpico, na prvoj tekmi u Rimu bi išli na večeru sa jednim od igrača + nekom iz kluba. Kod UTR bi dobivali i karte za utakmice po Italiji i Europi i tako dalje. Stvar nije loša, al morali bi imeti dovoljno veliku grupu.

Da se vratim još malo na naš Klub. Članarina na sezonu kod nas je 20€ i s tim novcem + novcem od donatora u prošle dve godine izradili smo svoje kapice, šalove, a ove godine planiramo izradnju majica i bannera za utakmice. Koliko nam ostaje, to potrošimo za koji roštilj ili subvencioniramo put za članove u Rim, Udine, Milano, Firenze i tako dalje. To vam je odgovor na pitanje "Što će nam udruga".

@Romanista
Za sjedište udruge ne treba vam kafić. Samo da je adresa, može od nekog od vas.

To bi bilo sve sa moje strane.

FORZA ROMA SEMPRE !

lp,
ASR_SLO