Ma kurac su jaki, jedno je bit jak, drugo je vadit noz.
To s noževima je priča s dvije strane. Meni je korištenje istih također užasno, ali oni imaju pravilo da ne pikaju u gornji dio tijela... znači ili mali ubod u nogu ili u stražnjicu. Eh sad, lagani ubod nožem ili udarac punom snagom teleskopom u bubrege ili, ne daj Bože, glavu? Hmm..
Eh, zašto to rade? Kao što su sami puno puta rekli 'masnicu od udarca šakom ćeš imati 2-3 dana, a ožiljak od uboda nikada ne nestaje'. Prevedeno, Rim ćeš pamtiti cijeli život.
I, btw, zna se da to rade određene skupine, ne svi romanisti... Većina ih to ne radi i ne treba generalizirati. One priče o izbodenima isto uzmite s rezervom, jer isti ti romanisti su plaćali odvjetnike, donosili cigarete, sve potrepštine i vodili kompletnu brigu za navijače Uniteda koji su prilikom jednog gostovanja u Rimu završili u pritvoru na duže vrijeme, mislim mjesec, čak i više dana... Ne sjećam se što su točno Englezi zgriješili (mislim da su uzvratili policajcima koji su ih brutalno mlatili na tribinama), ali teško su najebali i zajebane kazne su im prijetile, a romanisti su se iskazali fer premda su im Unitedovci praktički zbog onih silnih susreta Rome i Uniteda u Lp postali zagriženi neprijatelji (razlog su i brojni incidenti, što u Rimu, što u Manchesteru).
Hoću reći, nikad nisu novinski napisi o 'teško izbodenima' bili točni, nikad nitko nije imao teže posljedice. Druga je stvar s Napuljem, ali i tamo nitko sa sigurnošću ne može reći da je to djelo navijača kad im gostuju neke euro grupe, jer Napulj je pun mafije i raznih klošara koji takve prilike mogu koristiti i iskoristiti za krađe - ono tipično, vožnja na vespi, ubod s leđa i otimanje torbe ili čega već.
Posljednjih godina jedini koji je teško stradao od uboda nožem u Rimu bio je navijač Rome, kad su lazijali na onom derbiju (mislim onom kad smo preokrenuli 1:0 na 1:2) prekinuli svojevrsno primirje koje je bilo na snazi nekoliko godina zbog iskrene sućuti Rominih navijača prema Sandriju... tih se godina, od Sandrijeve smrti do tog derbija nije radilo velika međusobna sranja, znači eventualni incidenti su bili jako fer, da bi tada frustrirani lazijali (Roma bila u borbi za naslov, oni se borili za ostanak) poslije utakmice napravili sačekušu kod Curve Sud i ubodom noža zadali teške ozljede jednom Rominom navijaču. Mislim da su ga bili uboli u vrat...

Srećom, na kraju je sve bilo ok.