Author Topic: Roma se prodaje  (Read 3974 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
Re: Roma se prodaje(dao Bog)
« Reply #60 on: June 16, 2008, 04:37:33 PM »
Nije da sam crni prorok...al pogledajte sta se Parmi desilo....

Offline Romanista

• dbk power
  • Global Moderator
    • Email
« Reply #61 on: June 16, 2008, 05:18:24 PM »
to ti je kad je Parmalat otisao u stecaj i kurac

Offline Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
« Reply #62 on: June 16, 2008, 06:09:01 PM »
Da,a ako se to dogodi Sensijevoj tvrtki.... :'(

Offline Delvecchio

• Staff
« Reply #63 on: October 13, 2008, 02:19:32 PM »
Kao fan Rome ne želim ju vidjeti ni u rukama Soroša ni u rukama nekih Arapa, ni kod nekog Abramovića 2. Istina je da Roma duguje 370 miliona €, ali je isto tako istina da i obitelj Sensi sasvim solidno vodi Romu. Ne zaboravite da je Roma u povijesti osvojila samo 3 naslova i da mi nismo nikakav trojefni klub ala Juventus/Man Utd i da nam stoga ni politika kluba, ni apetiti ne mogu biti jednaki.

Ono što mi se kod Sensija sviđa je uvođenje Salary Cup-a, odnose plaće igrača se ne mogu vrititi basnoslovno, nego sve ide po zaslugama, nešto što će tek za 10 godina valjda postat standard u svim klubovima.

Također, sad je s ovom financijskom globalnom krizom malo i zapaprilo i Unicreditu. Prva rata otplate od 130 miliona eura bila je predviđena za 31.12.2008. Rosella nema tu svotu keša kod sebe, ali ima nekretnine vrijedne nekih 90-100 miliona €, koja planira prodat i onda skupiti još potrebnih 30-40 miliona € kako bi se otplatila ta prva krizna rata. Zatražila je i odgodu od 3 mjeseca ali su je iz Unicredita odbili. Kasnije su u službenom priopćenju Unicredita i Rome naglasili da nema nikakvog pritiska na Romu i da sve teče po planu.

Inače, sličnu su stvar Sensiji napravili već ranije, kod one prve velike krize Calcia, kad je i Berlusconi donio onaj zakon za "spas nogometa", tada je Franco Sensi prodao isto nekretnine u vrijednosti od 130 miliona € i spasio Romu od težih posljedica (čak i izbacivanje iz lige kao što se dogodilo Fiorentini).

Također, Sensi kad je preuzeo Romu 1993, i tad je prvo morao poplaćati velike dugove. Dakle, zasluge Sensijevih su velike, pogotovo što je od kluba koji je bio ismijavan u medijima stvorio respektabilan klub, kako rezultatima tako i imidžem, te danas mnogi igrači žele doći u naš klub, a ranijih godina bi redovito bili samo odskočna daska.

Nezaboravite jednu važnu stvar. Možda Glazeri, Abramoviči i oni iz Liverpoola izgledaju privlačno, no oni su tu samo dok klub donosi profit. Ako im se ne svidi oni odlaze, a klub ostaje u govnima. Što se već uostalom i počelo događati. Klubovi iz Premiershipa duguju zajedno 5,2 milijarde dolara. Priča se da je Abramovič izgubio 18 mlijardi eura s ovim krahom svjetskih burza. Zamislite da budući vlasnik Rome tako izgubi novce i da Roma propadne jer on nema još 7 milijadri sastrane kao Roman?

Sensijevi su zadužili Romu jako i nemojte se tako lako odricati svega samo za 2-3 godine loše vladavine nekog pijanog bogataša, koji će dovesti 11 stranaca za prvih 11.

:roma_to_my:

Offline dmg-

• lala
  • Administrator
  • DISI
    • AS Roma Croatia
« Reply #64 on: October 13, 2008, 02:31:17 PM »
Odličan post imho. Slažem se.

Gade mi se takvi klubovi (npr Man City, Chelsea, Tottenham...) i ne bi mi bilo drago da Roma postane jedan od takvih klubova - u rukama Arapa / Amera / u name it koji gledaju isključivo svoje interese i kupe prnje kad zaškripi.
KAJ

Offline lethal industry

• provokator
  • Global Moderator
« Reply #65 on: October 13, 2008, 05:13:31 PM »
Kao fan Rome ne želim ju vidjeti ni u rukama Soroša ni u rukama nekih Arapa, ni kod nekog Abramovića 2. Istina je da Roma duguje 370 miliona €, ali je isto tako istina da i obitelj Sensi sasvim solidno vodi Romu. Ne zaboravite da je Roma u povijesti osvojila samo 3 naslova i da mi nismo nikakav trojefni klub ala Juventus/Man Utd i da nam stoga ni politika kluba, ni apetiti ne mogu biti jednaki.

Ono što mi se kod Sensija sviđa je uvođenje Salary Cup-a, odnose plaće igrača se ne mogu vrititi basnoslovno, nego sve ide po zaslugama, nešto što će tek za 10 godina valjda postat standard u svim klubovima.

Također, sad je s ovom financijskom globalnom krizom malo i zapaprilo i Unicreditu. Prva rata otplate od 130 miliona eura bila je predviđena za 31.12.2008. Rosella nema tu svotu keša kod sebe, ali ima nekretnine vrijedne nekih 90-100 miliona €, koja planira prodat i onda skupiti još potrebnih 30-40 miliona € kako bi se otplatila ta prva krizna rata. Zatražila je i odgodu od 3 mjeseca ali su je iz Unicredita odbili. Kasnije su u službenom priopćenju Unicredita i Rome naglasili da nema nikakvog pritiska na Romu i da sve teče po planu.

Inače, sličnu su stvar Sensiji napravili već ranije, kod one prve velike krize Calcia, kad je i Berlusconi donio onaj zakon za "spas nogometa", tada je Franco Sensi prodao isto nekretnine u vrijednosti od 130 miliona € i spasio Romu od težih posljedica (čak i izbacivanje iz lige kao što se dogodilo Fiorentini).

Također, Sensi kad je preuzeo Romu 1993, i tad je prvo morao poplaćati velike dugove. Dakle, zasluge Sensijevih su velike, pogotovo što je od kluba koji je bio ismijavan u medijima stvorio respektabilan klub, kako rezultatima tako i imidžem, te danas mnogi igrači žele doći u naš klub, a ranijih godina bi redovito bili samo odskočna daska.

Nezaboravite jednu važnu stvar. Možda Glazeri, Abramoviči i oni iz Liverpoola izgledaju privlačno, no oni su tu samo dok klub donosi profit. Ako im se ne svidi oni odlaze, a klub ostaje u govnima. Što se već uostalom i počelo događati. Klubovi iz Premiershipa duguju zajedno 5,2 milijarde dolara. Priča se da je Abramovič izgubio 18 mlijardi eura s ovim krahom svjetskih burza. Zamislite da budući vlasnik Rome tako izgubi novce i da Roma propadne jer on nema još 7 milijadri sastrane kao Roman?

Sensijevi su zadužili Romu jako i nemojte se tako lako odricati svega samo za 2-3 godine loše vladavine nekog pijanog bogataša, koji će dovesti 11 stranaca za prvih 11.

:roma_to_my:

Svaka čast, izvrsno rečeno...

Offline Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
« Reply #66 on: October 13, 2008, 06:48:20 PM »
Ja sam malo mlađi od većine ovdje...I kad je Sensi preuzeo klub ja sam se tek rodio.
No,u ovih 6 godina sta pratim Romu,uvijek se naglasavao Sensi,kasnije i Rosella.
Nakon nekih prodaja i ja sam u prvi trenutak pomislio da bi bilo najbolje da Sensi odjebe iz Rome,al opet,kada malo bolje razmislite,nema tko doc osim nekog bogatasa kojem bi Roma bila samo igracka.
I zato neka ostane Sensi.

Offline Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email
« Reply #67 on: December 09, 2008, 10:53:45 PM »
Spominje se da bi nas Libijska kompanija Tamoil kupila...Sensi je rekla da su to lazi,a ako se ne varam,to je isti Tamoil koji je bio glavni sponzor Juventusu dok nisu ispali u Serie B.

Offline lethal industry

• provokator
  • Global Moderator
« Reply #68 on: December 09, 2008, 11:06:29 PM »
Ne daj se gđica Sensi...

Offline ForzaRoma

• Romolo
  • Global Moderator
« Reply #69 on: December 10, 2008, 10:53:26 AM »
Sensi je izjavila da neće biti ništa od prodaje

Offline lethal industry

• provokator
  • Global Moderator
« Reply #70 on: December 10, 2008, 01:38:25 PM »
Sensi je izjavila da neće biti ništa od prodaje

to je prava zena :D

Offline spalletti

« Reply #71 on: December 12, 2008, 11:54:59 AM »
Žena zna šta radi. I naravno da je pametna,....kad je žensko!

Offline Jax

• Bog i batina foruma
  • Administrator
    • Email

Offline Lupi

• Glavni kritičar na forumu
« Reply #73 on: May 11, 2009, 02:53:35 PM »
Lik je italijan hoce da kupi romu ili da bude vecinski vlasnik,gdje je zapelo?

Sto je najvaznije on navija za romu za razliku od ostalih koji su imali ponude..-.
Jedini nacin da izbjegnemo greske, je steci iskustvo.
Jedini nacin da steknemo iskustvo, je ciniti greske.