Jel mogu ja doznat što je to Del Piero napravio za repku?
dva puta osvojio europsko prvenstvo U-21 ( 1994.,1996.),i osvojio svjetsko prvenstvo 2006.godine.
na tom prvenstvu 2006.godine uglavnom je bio na klupi,ali je dao svoj doprinos Italiji koja je kasnije postala svjetski prvak.
nadalje,Alessandro Del Piero je 5. igrač u povjesti Italije po broju nastupa,mislim da to ipak nesto govori. Alessandro Del Piero je zabio 27 golova za nacionalnu vrstu sto nije bas puno ali nije ni malo.
nadalje,Del Piero je zabio odlucujuci gol za Italiju protiv Madarske na svjetskom prvenstvu 2002. godine,zabio je i Mexicu i taj gol je donio Italiji prolaz dalje.
na tom svjetsko prvenstvu 2006.godine zabio je Njemačkoj u polufinalu vrlo vazan gol samo nekoliko minuta nakon sta je usao s klupe,,zabio je penal Francuskoj u finalu. Del Piero je tek 2.igrac koji je nastupio za reprezentaciju na 7 velikih natjecanja.
nosio je broj 10 ali u dogovoru s Tottiem taj broj mu je propustio i zadovoljio se sa "sedmicom",to dovoljno govori o njemu kao covjeku,i kao igracu.
Alessandro Del Piero je uz sve to dao neizmjerno puno za Juventus,a kao nagradu za sve sta je napravio za Italiju pozvan je u reprezentaciju ove godine pod vodstvom Marcela Lippia.
Del Piero je igrac kojeg u Italiji cijene svi,pa cak i navijaci najomrazenijih rivala njegovog Juventusa,Del Piero je dao za Italiju puno i daje puno samim svojim prisustvom.Del Piero je institucija Italije,Juventusa i zivuca legenda talijanskog ali i svjetskog nogometa,i samim time ja ga neizmjerno postujem i cijenim!